ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Πρόσκληση της Bayer στο πρόγραμμα καινοτομίας της εταιρείας G4A Generator

Στο πλαίσιο της διεθνούς ανοιχτής πρωτοβουλίας καινοτομίας Grants4Apps, η Bayer Ελλάς καλεί τους Έλληνες επιστήμονες/τεχνολόγους, επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, να συμμετάσχουν στο ολοκαίνουργιο πρόγραμμα καινοτομίας της εταιρείας G4A Generator.

Πρόσκληση της Bayer στο πρόγραμμα καινοτομίας της εταιρείας G4A Generator

H Bayer ειδικότερα, ψάχνει νέο λογισμικό, hardware, καινοτόμες τεχνολογίες και διαδικασίες που μπορούν να εφαρμοστούν στον τομέα της υγείας και της φαρμακευτικής, συμβάλλοντας στην πρόοδο του τομέα αυτού.

Η ανοιχτή καινοτομία αποτελεί τον πυρήνα της επιτυχίας της Bayer, έτσι ο γερμανικός κολοσσός, μέσω του προγράμματος G4A Generator, επιδιώκει στρατηγικές συνεργασίες με πρωτοπόρους στον τομέα της υγείας, για την παροχή λύσεων αυτοθεραπείας (self-care) στους καταναλωτές.

Η Bayer ψάχνει για πρωτοποριακές τεχνολογίες αιχμής, πρωτότυπα επιχειρηματικά μοντέλα, πολλά υποσχόμενα καινοτόμα προϊόντα (ειδικά για την αγορά των ΗΠΑ), όπως επίσης και επιχειρηματίες και οργανισμούς που ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες των καταναλωτών στις βασικές κατηγορίες αυτοθεραπείας.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα λάβουν:

  • Xρηματικό έπαθλο και επιστολή προθέσεων για συνεργασία με τη Bayer
  • Πρόσβαση στην κοινότητα καινοτομίας της Bayer «G4A»
  • Ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της Bayer και του κλάδου στις 24 Μαΐου στη Νέα Υόρκη
  • Προβολή, συνεργαζόμενοι με τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στον τομέα των βιοεπιστημών.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 23 Μαρτίου εδώ.

H Διευθύντρια Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων της Bayer Hellas κυρία Σόνια Μουσαβερέ δήλωσε σχετικά: «Το G4A Generator είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, ενεργές στη ψηφιακή υγεία, να λάβουν οικονομική στήριξη αλλά και να έρθουν σε επαφή με ένα διεθνές δίκτυο ειδικών του χώρου που θα τις βοηθήσει να βελτιστοποιήσουν τις δυνατότητες τους με την κατάλληλη τεχνογνωσία».

Το G4A Generator πραγματοποιείται στα πλαίσια του Grants4Apps, μια ανοιχτή πρωτοβουλία καινοτομίας της Bayer, που ξεκίνησε το 2013 ως πρόγραμμα crowdsourcing. Το πρόγραμμα αυτό́ παρέχει οικονομική στήριξη σε προγραμματιστές και νεοσύστατες επιχειρήσεις για έργα σχετικά́ με λογισμικό, hardware και τεχνολογία, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας και των θεραπευτικών διαδικασιών.

Το πρόγραμμα Grants4Apps υλοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά, ενώ ήδη 10 σημαντικά έργα, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής reportbrain από Ελληνική νεοσύστατη εταιρία, που έχουν επιλεχθεί αυτά τα χρόνια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ανάπτυξη με την υποστήριξη της Bayer. Στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που απασχολούν τον Τομέα Φαρμάκων της εταιρείας, όσον αφορά στο εμπορικό τμήμα, αλλά και στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Σχετικά με την Bayer

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2017, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 99.800 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,4 δις ενώ οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,5 δις.

Διαβάστε ακόμη:

Η ΕΕ ενέκρινε την εξαγορά της Monsanto από τη Bayer



Bayer: Απόδοση ρεκόρ στον τομέα φαρμάκων - Αύξηση πωλήσεων του ομίλου 1,5%

D. Weinand: Δουλεύουμε για το καλό του ασθενούς και για το μέλλον της ογκολογίας