ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΟΕΝΓΕ για τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων

Λόγο για "προμελετημένο στραγγαλισμό της δημόσιας περίθαλψης" κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, αναφορικά με την περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

Η ΟΕΝΓΕ για τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων

Με σημερινή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ επιτίθεται στην κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την οποία κατηγορεί ότι δεν αντιλαμβάνεται την τραγικότητα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πλέον τα νοσοκομεία στην χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρός της, Δημήτρης Βαρνάβας:

"Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων έχουν μηδενίσει προ πολλού. Χειρουργικές και Ορθοπεδικές κλινικές στερούνται κοινά παυσίπονα, Παθολογικές Κλινικές δεν διαθέτουν αντιβιοτικά, ενώ το υγειονομικό υλικό είναι πλέον ανύπαρκτο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εάν αντιλαμβάνονταν έστω και στοιχειωδώς την τραγικότητα της κατάστασης, όφειλε να απαιτήσει άμεσα και επιτακτικά την πρόσθετη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων από τον προϋπολογισμό του κράτους.

Κι όμως, πράττει το εντελώς αντίθετο. Ο κ. Βορίδης με δηλώσεις του διαμηνύει πως την επόμενη χρονιά θα περικόψει άλλα 160 εκατ. ευρώ από τις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων.
Πρόκειται για προμελετημένο στραγγαλισμό της δημόσιας περίθαλψης.

Διερωτόμαστε:

-Η περίφημη κάλυψη των 3 εκατ. ανασφάλιστων που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, θα γίνει άραγε απ΄ αυτούς τους σφαγιασμένους προϋπολογισμούς;

-Οι 4000 προσλήψεις γιατρών που μηρυκάζει σε κάθε εμφάνισή του ο κ. Γρηγοράκος θα γίνουν χωρίς εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό;

-Οι εφημερίες των Νοσοκομείων που έχουν ολοσχερώς καταρρεύσει θα πραγματοποιηθούν με εθελοντισμό των γιατρών;

Γιατροί και ασθενείς έχουμε πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης."