ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βαρνάβας: Δικαίωση όλων των γιατρών του ΕΣΥ μέχρι να ανακτηθούν οι απώλειες που υπέστησαν

Την ανάγκη συνέχισης του αγώνα μέχρι να δικαιωθούν όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ και όχι μόνο όσοι είχαν προσφύγει δικαστικά για τις περικοπές στο ιατρικό μισθολόγιο, επισημαίνει το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Βαρνάβας: Δικαίωση όλων των γιατρών του ΕΣΥ μέχρι να ανακτηθούν οι απώλειες που υπέστησαν

Σε ανάρτησή του στο ygeianet.gr ο κ. Βαρνάβας αναφέρει:

«Η απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου δεν άργησε μόνο μια μέρα, όπως συνέβη με την αγάπη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιλής Ζωγράφου. Άργησε τρία χρόνια από τότε που κατατέθηκε η προσφυγή και πήρε πάνω από ένα χρόνο για να "καθαρογραφεί".

Έστω.

Τώρα που δημοσιεύτηκε βλέπουμε πως διαθέτει πολλά θετικά και εξίσου πολλά αρνητικά σημεία.

Στα θετικά συγκαταλέγονται η αναγνώριση της ιδιαιτερότητας άσκησης της ιατρικής στο ΕΣΥ και οι εξοντωτικές περικοπές που υπέστη το ιατρικό μισθολόγιο στα χρόνια των μνημονίων.

Στα αρνητικά της απόφασης προσμετράται η δικολαβίστικη λογική των δικαστών, οι οποίοι επιφυλάσσουν για τους εαυτούς τους άμεση και πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, ενώ για τους άλλους επιφυλάσσουν εφαρμογή με περιορισμούς, δήθεν για να αποφευχθεί το δημοσιονομικό ναυάγιο.

Ξεκινήσαμε τη διεκδίκηση αποκατάστασης του μισθολογίου πριν τέσσερα χρόνια, με προσφυγές 43 Ενώσεων και συντονισμό από την τότε ηγεσία της ΟΕΝΓΕ, προκειμένου να οδηγηθούμε μετά από ένα χρόνο στην προσφυγή για πιλοτική δίκη του ΣτΕ. Τότε ορισμένοι που βρίσκονται σήμερα στην ηγεσία της ΟΕΝΓΕ, μας λοιδορούσαν ως νομολάγνους, ενώ οι ίδιοι κηρύσσουν τώρα και ακυρώνουν κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια στο ΣτΕ, προκαλώντας θυμηδία.

Είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν ΟΛΟΙ οι γιατροί του ΕΣΥ, ανακτώντας τις απώλειες που υπέστησαν.

Αύριο θα αναρτήσουμε ενημερωτικό κείμενο του κ. Μιχαήλ, ώστε να εξηγηθούν όλες οι παράμετροι της απόφασης του ΣτΕ, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν εφεξής τόσο συλλογικά, όσο και ατομικά. Καλό είναι λοιπόν οι συνάδελφοι να μην ενδίδουν στα εκβιαστικά διλήμματα των πλανόδιων δικολάβων και να κάνουν υπομονή, ώστε να κινηθούμε μεθοδικά στη διεκδίκηση».