ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρνάβας – Ψαλτάκος: Η ηγεσία του ΠΙΣ εξαπατά γιατρούς και δημοσιογράφους

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), Βαρνάβας Δημήτρης και Ψαλτάκος Μιχάλης με ανακοίνωσή τους, στρέφονται κατά του προεδρείου του Π.Ι.Σ., επισημαίνοντας ότι «εξαπατά γιατρούς και δημοσιογράφους».

Βαρνάβας – Ψαλτάκος: Η ηγεσία του ΠΙΣ εξαπατά γιατρούς και δημοσιογράφους

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Πριν δύο χρόνια ο ΠΙΣ ξεκίνησε διαπραγμάτευση με το υπουργείο Υγείας για νέες συμβάσεις των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Οι συζητήσεις προχώρησαν, αλλά η ομάδα Εξαδάκτυλου -που τότε ήταν αντιπολιτευόμενη στην ηγεσία Βλασταράκου- εύρισκε διάφορα προσχήματα να κωλυσιεργεί. Τελευταίο της πρόσχημα ήταν η αναστολή διαπραγμάτευσης, επειδή τον Μάρτιο του 2019 θα διεξάγονταν εκλογές στον ΠΙΣ!

Οι εκλογές στον ΠΙΣ έγιναν, κηλιδώθηκαν από τη νοθεία της ομάδας Εξαδάκτυλου, ακυρώθηκαν, επαναλήφθηκαν τον Ιούνιο και μετά από κόπους και βάσανα ο απαξιωμένος Εξαδάκτυλος σχημάτισε προεδρείο μειοψηφίας.

Εν τω μεταξύ τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε η ΝΔ και υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε ο κ. Κικίλιας, στον οποίο ο κ. Εξαδάκτυλος έστειλε προχτές επιστολή για επανέναρξη του διαλόγου για τις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα έδωσε στη δημοσιότητα Δελτίο Τύπου. Το χούι όμως δεν κόβεται. Άλλα γράφουν στο Δελτίο Τύπου κι άλλα λένε στην επιστολή προς τον υπουργό.

Γράφουν λοιπόν στο Δελτίο Τύπου, το οποίο έστειλαν στους Ιατρικούς Συλλόγους και τα ΜΜΕ:

«Στόχος είναι να έχουν πρόσβαση στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, ώστε να είναι δυνατή η υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού της χώρας».

Όμως άλλα λένε στην επιστολή που έστειλαν στον υπουργό. Λένε λοιπόν στον υπουργό:

«Ζητούμε την προκήρυξη συμβάσεων με νέους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και όρους σύμβασης ίδιους με τους σημερινούς συμβεβλημένους». Και συνεχίζουν: «Ο αριθμός των θέσεων προφανώς θα καθοριστεί από τις οικονομικές δυνατότητες του ΕΟΠΥΥ».

Έτσι λοιπόν ο δήθεν στόχος «συμβάσεις για όλους» έγινε «συμβάσεις ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του ΕΟΠΥΥ». Είναι όμως και κάτι άλλο. Κουβέντα δε βγάζουν πιά για το στόχο που έθεταν επίμονα στις Γενικές Συνελεύσεις του ΠΙΣ, αλλά και στη διαπραγμάτευση με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, για «αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση». Τώρα ζητούν συμβάσεις με όρους ίδιους με τους σημερινούς!

Γι αυτό και οι πονηροί πολιτευτές δε δίνουν στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλαν στον υπουργό, αλλά έφτιαξαν ένα μεταλλαγμένο Δελτίο Τύπου, πιστεύοντας πως θα ρίξουν στάχτη στα μάτια των γιατρών».

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο