ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Π. Κουρουμπλής προς ΣΦΕΕ: Οι δαπάνες στην Υγεία είναι επένδυση, όχι σπατάλη - στηρίξτε την Ελλάδα

Η Υγεία αποτελεί έναν από τους πυλώνες επάνω στους οποίους θα κριθεί η προσπάθεια της διαπραγμάτευσης για το χρέος, τόνισε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση του ΣΦΕΕ με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Π. Κουρουμπλής προς ΣΦΕΕ: Οι δαπάνες στην Υγεία είναι επένδυση, όχι σπατάλη - στηρίξτε την Ελλάδα

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Σε ένα κατάμεστο –από εκπροσώπους των πολυεθνικών επιχειρήσεων αλλά και καθηγητές– ακροατήριο, ο κ. Κουρουμπλής έστειλε για ακόμη μία φορά μήνυμα στήριξης στο κομμάτι του φαρμάκου και της φαρμακοβιομηχανίας, μετά την παρουσία του την περασμένη εβδομάδα σε αντίστοιχη εκδήλωση της ΠΕΦ.

Η σημερινή γιορτή συμπίπτει με την προσπάθεια να βγει η χώρα από την μέγγενη των μνημονίων, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για μια νέα προσπάθεια που γίνεται για τη διαπραγμάτευση και η Υγεία αποτελεί έναν πυλώνα αυτής της προσπάθειας. Ένας υγιής λαός αποτελεί κοινωνική επένδυση και οι κοινωνικές δαπάνες είναι επένδυση στην κοινωνία και όχι σπατάλη», επεσήμανε με νόημα.

Απευθυνόμενος στους επικεφαλής και στα στελέχη των επιχειρήσεων, ο υπουργός ανέφερε ότι θα επιχειρήσουμε ο καθένας να αναλάβει το δικό του ρόλο σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας, ενώ όπως και τη βραδιά που βρέθηκε στην ΠΕΦ, ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι η ηγεσία του υπουργείου και συνολικά η κυβέρνηση δεν θα πράξει κάτι που θα προκαλέσει αναστάτωση και αιφνιδιασμό στη φαρμακοβιομηχανία.

Στην συνέχεια, στηλίτευσε την υπερκατανάλωση φαρμάκων τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα μας, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι είναι θεμιτό να επιδιώκει κάποιος το κέρδος αλλά σε θεμιτά πάντα και λελογισμένα επίπεδα.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις καλό είναι να αντιληφθούν ότι πρέπει να στηρίξουν την ανάπτυξη της χώρας, καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον τους.

Διαβάστε ακόμη:

Π. Κουρουμπλής: Προσλήψεις, πάταξη της διαφθοράς στην Υγεία, φάρμακα για όλους και επενδύσεις στην παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα

ΠΕΦ: Ελπίδα για την ανάπτυξη το ελληνικό φάρμακο

Ο Παν. Κουρουμπλής καλεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε ένα γόνιμο διάλογο για την επόμενη ημέρα της ανάπτυξης