ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Διευκρινίσεις Κουρουμπλή: Η ΝΔ να διαβάζει καλύτερα

Σε διευκρινίσεις για τις χθεσινές αποκαλύψεις της ΝΔ σχετικά με τη διάθεση των αποθεματικών των δημόσιων νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Διευκρινίσεις Κουρουμπλή: Η ΝΔ να διαβάζει καλύτερα

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι δεν υπάρχει έγγραφο με ρητή εντολή υπουργού για το θέμα αλλά έκανε λόγο για ένα διαβιβαστικό έγγραφο διοικητικού παράγοντα με το οποίο κοινοποιούσε την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Υπάρχει εξαίρεση για τους φορείς εκείνους τα αποθεματικά των οποίων είναι απαραίτητα για τις επόμενες 15 ημέρες» συμπλήρωσε ο Παναγιώγης Κουρουμπλής, ο οποίος κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία «να διαβάζει καλύτερα».

«Να μας πούνε τι προϋπολογισμούς ψηφίζανε για να τους διαχειριστούμε εμείς σήμερα. Προκειμένου να παρουσιάζουν ψεύτικα πλεονάσματα, έπρεπε να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ 1 δισ. ευρώ και έδωσαν 560 εκατ. ευρώ. Αυτοί είναι εκείνοι που κλαυθμηρίζουν για την υγεία, η ΝΔ είναι υπόλογη για την υγεία» κατέληξε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι «δεν επηρεάζονται οι τρέχουσες λειτορυγικές ανάγκες του συστήματος υγείας για το επόμενο 15ημερο», προσθέτοντας ότι «δίνουμε μάχη με νύχια και με δόντια για να κρατήσουμε όριθιο το σύστημα Υγείας» ενώ προανήγγειλε τροπολογία για μείωση χρόνου πρόσληψης επικουρικών γιατρών.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης: Διοικητής νοσοκομείου διέρευσε το έγγραφο της ΝΔ για τα αποθεματικά

Η Ν. Δημοκρατία ζητά την παραίτηση του Παν. Κουρουμπλή - Τα ταμειακά διαθέσιμα έβαλαν φωτιά