ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο ο Κουρουμπλής- Βλέπει Μ. Σουλτς και θέτει το αίτημα για 13.000 προσλήψεις

Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για 13.000 προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας θα θέσει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπα:ικού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και τρεις Επιτρόπους.

Στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο ο Κουρουμπλής- Βλέπει Μ. Σουλτς και θέτει το αίτημα για 13.000 προσλήψεις

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο, εν όψει του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, όπου εκτός από τον κ. Σουλτς, θα συναντηθεί επίσης τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας της Ε.Ε., κ. Δ. Αβραμόπουλο, την Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Μ. Thyssen, τον Επίτροπο Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, κ. V. Andriukaitis και τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις εν λόγω συναντήσεις θα συζητηθεί το Σχέδιο δράσης στήριξης του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, που έχει ήδη υποβάλει ο Έλληνας Υπουργός Υγείας τόσο στους αρμόδιους Επιτρόπους όσο και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για ένα Σχέδιο αντιμετώπισης των δραματικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις δομές του Συστήματος Υγείας και στην υγεία των πολιτών με την συνδρομή ειδικών δράσεων προώθησης για την απασχόληση και την απόκτηση επαγγελματικών εμπειριών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Π. Κουρουμπλής θα συναντηθεί και με Ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Πάντως ο Έλληνας υπουργός θα πρέπει να οπλιστεί με ψυχραιμία, καθώς ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει... εκνευρισμένος «από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα». Μάλιστα, απευθύνει και νουθεσίες λέγοντας «αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε αυτή τη δίκαιη προσφορά (σ.σ. στις προτάσεις Γιούνκερ), αμαρτάνει έναντι του λαού του και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη -δεν ενεργεί έτσι ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας».

Ο κ. Σουλτς μάλλον έχει παρανοήσει το ρόλο του ως προέδρου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος και πάλι παρεμβαίνει και κουνάει το δάχτυλο στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αναφορικά με το σχέδιο δράσης της ελληνικής πλευράς, να πούμε ότι αυτό αφορά σε 13.000 προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια κενά στο ΕΣΥ, όπου μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις και το πάγωμα των προσλήψεων ανέρχονται σήμερα σε 22.000. Ο υπουργός Υγείας πάντως έχει τονίσει ότι το εν λόγω σχέδιο δράσης δεν συνδέεται με την διαπραγμάτευση και με την επικείμενη συμφωνία, καθώς οι προσλήψεις θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, από το ΕΣΥ σήμερα λείπουν:

3.500 νοσηλευτές, 200 μαίες, 500 ακτινολόγοι, 100 στελέχη διοίκησης μονάδων υγείας, 300 βοηθοί μικροβιολογικού, 750 φαρμακοποιοί και βοηθοί, 150 λογοθεραπευτές, 500 πληρώματα ασθενοφόρων, διασώστες και τραπεζοκόμοι, 250 διαιτολόγοι, 150 εργοθεραπευτές, 100 επισκέπτες υγείας, 150 κοινωνικοί λειτουργοί, 700 τραυματιοφορείς, 3.000 καθαριστές και 2.000 προσωπικό φύλαξης.

Διαβάστε ακόμη:

Παρέμβαση Κουρουμπλή στον Μάρτιν Σουλτς - Σχέδιο δράσης για 13.000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ

Κουρουμπλής: Αίτημα στην Κομισιόν για 12.000 προσλήψεις & νέα φαρμακευτική πολιτική από την Τρίτη

Κουρουμπλής: Μέχρι τον Ιούνιο η προκήρυξη για προσλήψεις στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Προσλήψεις στο ΕΣΥ: Κρίσιμη συνάντηση της ηγεσίας του υπ. Υγείας με Γ. Κατρούγκαλο και ΑΣΕΠ