ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

7η ΥΠΕ: Εισηγείται στο υπουργείο Υγείας νέους τομείς του ΕΚΑΒ στην Κρήτη

Νέους τομείς του ΕΚΑΒ σε περιοχές της Κρήτης εισηγείται η 7η Υγειονομική Περιφέρεια του νησιού, λαμβάνοντας υπόψη γεωγραφικά, πληθυσμιακά και οικιστικά κριτήρια, καθώς και την ολοένα αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο του νησιού, «δεδομένα που καθιστούν επιτακτική και ιδιαίτερα αναγκαία τη δημιουργία νέων τομέων» όπως τονίζει.

7η ΥΠΕ: Εισηγείται στο υπουργείο Υγείας νέους τομείς του ΕΚΑΒ στην Κρήτη

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης απέστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Ν. Παπαευσταθίου, σχετικό έγγραφο.

Συγκεκριμένα για το Νομό Ηρακλείου εισηγείται τη δημιουργία ενός νέου Τομέα ΕΚΑΒ στη θέση «Μάρθα», του Δήμου Βιάννου, ο οποίος θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κέντρων Υγείας Άνω Βιάννου, Χάρακα και Αρκαλοχωρίου που εντάσσονται στους Δήμους Βιάννου, Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος αντίστοιχα.

Στο Νομό Χανίων εισηγείται τη δημιουργία ενός νέου μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή «Σταυρός» που θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά που παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Βάμου του δήμου Αποκορώνου και ενός μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ στον Πλατανιά Χανίων, που θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κέντρων Υγείας Κισσάμου και Κανδάνου, του Δήμου Πλατανιά Χανίων.

Επίσης, στο Νομό Ρεθύμνου η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης εισηγείται τη δημιουργία ενός νέου Τομέα ΕΚΑΒ στη θέση «Παλέ» του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά που παρουσιάζονται στις περιοχές Πλακιάς, Σπήλι και Αγία Φωτεινή της περιοχής ευθύνης των Κέντρων Υγείας Σπηλίου και Αγίας Φωτεινής, του δήμου Αγίου Βασιλείου και του δήμου Αμαρίου.