ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση Κουρουμπλή με Σταθάκη, με κυρίως μενού τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, θα έχει σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συνάντηση Κουρουμπλή με Σταθάκη, με κυρίως μενού τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ

Η ατζέντα θα είναι πλούσια, αλλά οι δύο .άνδρες θα επικεντρωθούν κυρίως στα προγράμματα ΕΣΠΑ και στην ανάγκη να τονωθεί η εγχώρια πααραγωγή φαρμάκου και οι ελληνικές παραγωγικές βιομηχανίες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, θα θέσει στον συνάδελφό του το θέμα της αναγκαιότητας για 13.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας με συμβάσεις 24 μηνών για το σύστημα υγείας.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω σχέδιο, είχε παρουσιάασει και πάλι ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και σε τρεις Επιτρόπους, μεταξύ των οποίων και τον Επίτροπο Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο πριν από ένα μήνα περίπου.

Η ανάγκη για μία μεγάλη ανάσα και τόνωση στο ΕΣΥ και γενικότερα στο σύστημα υγείας, είναι τεράστιες, μετά από 5 χρόνια ασφυκτικών μνημονιακών πολιτικών.

Να θυμίσουμε, ότι οι κενές θέσεις στο ΕΣΥ σήμερα, ανέρχονται σε 22.000.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λείπουν σήμερα από το δημόσιο σύστημα:

3.500 νοσηλευτές, 200 μαίες, 500 ακτινολόγοι, 100 στελέχη διοίκησης μονάδων υγείας, 300 βοηθοί μικροβιολογικού, 750 φαρμακοποιοί και βοηθοί, 150 λογοθεραπευτές, 500 πληρώματα ασθενοφόρων, διασώστες και τραπεζοκόμοι, 250 διαιτολόγοι, 150 εργοθεραπευτές, 100 επισκέπτες υγείας, 150 κοινωνικοί λειτουργοί, 700 τραυματιοφορείς, 3000 καθαριστές και 2.000 προσωπικό φύλαξης.

Διαβάστε ακόμη:

Παρέμβαση Κουρουμπλή στον Μάρτιν Σουλτς - Σχέδιο δράσης για 13.000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ

Ομάδα Εργασίας με εντολή Γιούνκερ στο αίτημα της Ελλάδας για 13.000 προσλήψεις - Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σουλτς - Κουρουμπλή