ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Με την μεγάλη εκκρεμότητα της πρωτόδικης απόφασης συνεδριάζει σήμερα το νέο ΔΣ

Με την μεγάλη εκκρεμότητα της πρωτόδικης απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων του καθηγητή Αθανάσιου Γιαννόπουλου κατά της απόφασης Πολάκη, συνεδριάζει σήμερα το νέο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Με την μεγάλη εκκρεμότητα της πρωτόδικης απόφασης συνεδριάζει σήμερα το νέο ΔΣ

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Πρόκειται για μία συνεδρίαση ωστόσο γνωριμίας καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το θέμα του διαγωνισμού για την στελέχωση των κλινών ΜΕΘ θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα σε άλλη συνεδρίαση με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη.

Βεβαίως το μείζον θέμα δεν είναι αυτό, αλλά όπως είπαμε αρχικά, η μεγάλη εκκρεμότητα της πρωτόδικης απόφασης. Διότι εάν για παράδειγμα η απόφαση αυτή, θα δικαιώνει τον απερχόμενο πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Αθανάσιο Γιαννόπουλο, πως θα αντιμετωπίσει την επόμενη ημέρα το νέο ΔΣ αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας; Δεν θα είναι η ηγεσία σφόδρα εκτεθειμένη, καθώς βιάστηκε να ορίσει και να τοποθετήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο; Και αυτό το νέο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που τοποθετήθηκε αιφινιδίως από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν θα είναι παράτυπο;

Στο σημείο αυτό να πούμε, ότι ασφαλείς πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι η δικάσιμος στο ΣτΕ των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης Πολάκη, έχει οριστεί για τις 31 Μαίου. Το θέμα έχει πράγματι ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα πυρά του πολιτικού κόσμου – μετά του επιστημονικού (βλέπε ΙΣΑ) κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αφορμή τον διαγωνισμό για την στελέχωση των κλινών ΜΕΘ που βρίσκεται στον αέρα.

Ειδικότερα, μηνυτήρια αναφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για όσα παράνομα έκανε σχετικά με τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για ΜΕΘ υπέβαλε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστα Τζαβάρα.

2 138

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη η μηνυτήρια αναφορά κινείται και κατά παντός υπευθύνου καθώς, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, «όποιος ακούμπησε φάκελο ενώ δεν είχε δικαιοδοσία έχει παρανομήσει». «Το αδίκημα αυτό είναι κακούργημα που τιμωρείται με 20 έτη φυλάκιση» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο κ. Γεωργιάδης, είχε αναφερθεί ενδελεχώς στο θέμα αυτό στα πλαίσια τη συζήτησης στην Βουλή για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, στηλιτεύοντας τις ενέργειες του κ. Πολάκη και τονίζοντας μεταξύ άλλων: «ένας εισαγγελέας θα βρεθεί να ασχοληθεί γιατί δεν έχουμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Θα καταλάβει ότι λόγω της παρέμβασής σας στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει ΜΕΘ και τότε θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Και τότε να δω τι θα ψηφίζουν τα ανθρωπάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε ότι έχετε διαπράξει κακούργημα. Οι μαγκιές σας μπορεί να περνάνε τώρα αλλά δεν θα περνάνε για πολύ. Έχεις διαπράξει αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα».

Για το θέμα των ΜΕΘ και της μεγάλης σημασίας στελέχωσής τους, αναφέρθηκε χθες και το Ενωτικό Κίνημαγια την Ανατροπή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση ήδη εδώ και 14 ολόκληρους μήνες, από τον Ιανουάριο του 2015, από τότε δηλαδή που είχε αναλάβει καθήκοντα ο σημερινός υπουργός Υγείας κ. Ξανθός ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είχε ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πως η πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών αποτελεί άμεση επιτακτική ανάγκη ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ ΑΔΙΚΑ λόγω των 200 κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ.

Είχε ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πως αυτά τα 200 κλειστά κρεβάτια κοστίζουν τουλάχιστον 2000 ζωές ανά έτος που δυνητικά θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, σύμφωνα με τις σχετικές επιστημονικές εκτιμήσεις. Και όμως, η κυβέρνηση δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ όπως απολύτως τίποτα δεν είχαν κάνει και οι προκάτοχοί της, και ήρθε ασθμαίνοντας τον Δεκέμβρη του 2015 να ανακοινώσει πως θα καλύψει τα κενά αυτά με ... μαύρη ελαστική εργασία «μπλοκάκι» μέσω του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ ακριβώς όπως είχαν κάνει και οι προκάτοχοί της... Η συγκεκριμένη αμαρτωλή (αλλά επίσης ανούσια, αδιέξοδη και αναποτελεσματική όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές από το 2010 ως και σήμερα) διαδικασία μέσω του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ πρέπει να ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ και να ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΠΟΤΕ. Οι θέσεις γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ (και συνολικά στην δημόσια περίθαλψη...) για τις οποίες η ίδια η πολιτεία ομολογεί στα λόγια και στην πράξη πως δεν αντιστοιχούν απλά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά σε ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΕΣ ανάγκες, πρέπει να καλυφθούν ως μόνιμες οργανικές θέσεις. Έλα όμως που αυτό δεν το επιτρέπουν οι «θεσμοί», η ΕΕ και οι κατάπτυστες μνημονιακές συμφωνίες ... »

Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχει προηγούμενο: Τοποθετήθηκε ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς να ενημερωθεί ο απερχόμενος

Σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην τοποθέτηση του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ