ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπ. Υγείας: Δέσμευση για την αποπληρωμή των οφειλών

Τη διαβεβαίωση ότι θα αποπληρωθούν ακόμη δύο μήνες ιατρικώνεπισκέψεων για τον Απρίλιο 2013 και ιατρικές πράξεις για το Μάρτιο 2013 μέσαστο Σεπτέμβριο, πέραν των οφειλών του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου πουαποπληρώνονται, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον Πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη.
Υπ. Υγείας: Δέσμευση για την αποπληρωμή των οφειλών

Τη διαβεβαίωση ότι θα αποπληρωθούν ακόμη δύο μήνες ιατρικώνεπισκέψεων για τον Απρίλιο 2013 και ιατρικές πράξεις για το Μάρτιο 2013 μέσαστο Σεπτέμβριο, πέραν των οφειλών του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου πουαποπληρώνονται, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον Πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε τη σημασία της παρέμβασης στιςΥΠΑΔ για αύξηση προσωπικού, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίεςαποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων σε όλα τα προ ΕΟΠΥΥ Ταμεία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «εξίσου με τα φαρμακεία, τα μικροβιολογικά,ακτινολογικά και λοιπά εργαστήρια χρειάζονται χρήματα για την αγορά αναλωσίμωνκαι υλικού, προκειμένου να διεξάγουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, γιααυτό θα πρέπει ο Ιατρικός Κλάδος να αποπληρώνεται χρονικά ισότιμα με τονΦαρμακευτικό.»

Ακόμη ανέφερε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αδειοδότησης τωνεργαστηρίων μέσω των οικείων Ιατρικών Συλλόγων και όχι από την Περιφέρεια,αίτημα που ο ΙΣΑ έχει διατυπώσει εδώ και ένα χρόνο.

Τέλος, ζήτησε να εφαρμοστεί επιτέλους η νομοθεσία «κανέναφάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή» και στη χώρα μας, μέσα από ελέγχους του ΣΕΥΥΠκαι άλλων οργάνων του υπουργείου Υγείας.