ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κινητικότητα: Εν αναμονή των ονομάτων

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθούν στο ΑΣΕΠ τα ονόματα των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και εμπίπτουν στη διαδικασία της κινητικότητας. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασε το τελικό σχέδιο την Τετάρτη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τηςΒουλής, ενώ εκτίμησε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 20-25Σεπτεμβρίου.

Κινητικότητα: Εν αναμονή των ονομάτων

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθούν στο ΑΣΕΠ τα ονόματα των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και εμπίπτουν στη διαδικασία της κινητικότητας.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασε το τελικό σχέδιο την Τετάρτη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τηςΒουλής, ενώ εκτίμησε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 20-25Σεπτεμβρίου.

Το σύνολο των κενών θέσεων που προέκυψε ανέρχεται σε 1.754, ενώ οιεργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα είναι 1.641, άρα – σύμφωνα με τονυπουργό Υγείας – «κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί και να χάσει τη δουλειάτου».

«Η διαδικασία της εσωτερικής μετάταξης θα απαιτούσε περίπου 15 χρόνια, ενώτώρα μετακινούμε εργαζόμενους μέσα σε 15 ημέρες από νοσοκομεία με χαμηλή κίνησησε νοσοκομεία με μεγαλύτερη κίνηση αλλά λιγότερο προσωπικό», είπεχαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι οι μετακινήσεις τωνεργαζομένων θα είναι σε κοντινά νοσοκομεία, σε απόσταση το πολύ δύο χιλιομέτρωνκαι οι υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το νέο νοσοκομείο στοοποίο θα υπηρετούν.