ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξεκινούν οι έλεγχοι των ιδιωτικών κλινικών

Ξεκινούν από τη Δευτέρα, οι έλεγχοι στις ιδιωτικές κλινικές που θα επιλεγούν από τον ιδιωτικό τομέα για να ελέγξουν τις μεγάλες υπερβάσεις της νοσηλευτικής δαπάνης,
Ξεκινούν οι έλεγχοι των ιδιωτικών κλινικών

Ξεκινούν από τη Δευτέρα, οι έλεγχοι στις ιδιωτικές κλινικές πουθα επιλεγούν από τον ιδιωτικό τομέα για να ελέγξουν τις μεγάλες υπερβάσεις τηςνοσηλευτικής δαπάνης,

Ο κλινικός και ο λογιστικός έλεγχος θα γινονται πλέον σεπραγματικό χρόνο στις ιδιωτικές κλινικές και στη συνέχεια στις δημόσιεςκλινικές.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι με αυτό το μέτρο σεσυνδυασμό και με άλλα μέτρα, η τρύπα των 2,5 δις ευρω στον ΕΟΠΥΥ να κλείσεισημαντικά, ίσως γύρω στο 1,5 δις ευρώ έως το τέλος του χρόνου.

O κ. Γεωργιάδης δήλωσε, επίσης, πως δεν υπάρχει ούτε μία στοεκατομμύριο περίπτωση να μην γίνουν συγχωνεύσεις και αλλαγές ρόλου σε νοσοκομείακαι στην περιφέρεια, συμπληρώνοντας πως τα σχέδια θα είναι έτοιμα έως το τέλοςΣεπτεμβρίου και οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα μέχρι τα τέλητου χρόνου.