ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τι συζήτησαν Άδωνις και Μαρτίνης για την επόμενη μέρα του Ε.Ε.Σ.

Στα χέρια του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη βρίσκεται τώρα η λύση για την επόμενη ημέρα του Ερυθρού Σταυρού, μετά την παραίτηση του ισχυρού άνδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Ανδρέα Μαρτίνη και τις αμετάκλητες παραιτήσεις 10 μελών από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο. 

Ο υπουργός Υγείας ξεκινά ήδη τις διαδικασίες για την τοποθέτηση νέων μελών σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων, προκειμένου να διασφαλισθεί η νομιμότητα. 

Τι συζήτησαν Άδωνις και Μαρτίνης για την επόμενη μέρα του Ε.Ε.Σ.

Στα χέρια του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη βρίσκεται τώρα η λύση για την επόμενη ημέρα του Ερυθρού Σταυρού, μετά την παραίτηση του ισχυρού άνδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Ανδρέα Μαρτίνη και τις αμετάκλητες παραιτήσεις 10 μελών από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, την Τρίτη το απόγευμα 10 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον κ. Μαρτίνη και θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση νέων μελών σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων, προκειμένου να διασφαλισθεί η νομιμότητα του όλου ζητήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μία μόλις ημέρα μετά την παραίτηση Μαρτίνη, συναντήθηκε με τον τ. Πρόεδρο και μέλος του Κεντρικού ΔιοικητικούΣυμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος του παρέδωσε τις αμετάκλητες παραιτήσεις10 μελών του Κ.Δ.Σ. του Οργανισμού – του ιδίου συμπεριλαμβανομένου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική επιστολή που επέδωσε ο κ. Μαρτίνηςστον κ. Γεωργιάδη, ζητείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ηανάληψη πρωτοβουλίας για το ορισμό νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό, ώστε ναδιασφαλισθεί η νομιμότητα και η ομαλότητα των διαδικασιών. Οπως αναφέρει στην επιστολή του επίσης ο κ. Μαρτίνης, «η επίσπευση των διαδικασιών για την τοποθέτηση προσωρινού ΚΔΣ, θα πρέπει να γίνει, προκειμένου να αποφευχθούν έριδες, αντιδικίες και διαγκωνισμοί ατόμων ή ομάδων μελών του ΕΕΣ, αφού η ελληνική Πολιτεία είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ως εγγυητής της νομιμότητας της ερυθροσταυρικής ομαλότητας».

Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων, βάσει του καταστατικού και δεδομένου ότι τα εναπομείναντα μέληείναι λιγότερα από 18, αίρεται η τυπική νομιμότητα της σύνθεσης του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου καιως εκ τούτου ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για τη συγκρότηση νέου Κεντρικού ΔιοικητικούΣυμβουλίου ώστε να μην υπάρξει κενό διοίκησης.