ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Καμία υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Αττικής

Το συνολικό σχέδιο εφημερίας και λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της Αττικής συζητήθηκε ευρέως χθες σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με βουλευτές της Περιφέρειας Αττική. Αποσαφηνίστηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σε καμία περίπτωση οποιουδήποτε είδους υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας  που υπάρχουν στην Αττική.

Καμία υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Αττικής

Τοσυνολικό σχέδιο εφημερίας και λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της Αττικής συζητήθηκεευρέως χθες σε σχετική σύσκεψη που είχε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με βουλευτές τηςΠεριφέρειας Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας, αποσαφηνίστηκε ότι δενπρόκειται να υπάρξει σε καμία περίπτωση οποιουδήποτε είδους υποβάθμιση τωνΚέντρων Υγείας που υπάρχουν στην Αττική.

Αντιθέτως, όπως επισημάνθηκε από τον κ.Γεωργιάδη, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ενίσχυσης των υπηρεσιών τωνυφιστάμενων Κέντρων Υγείας.

Συγκεκριμένα,22 επικουρικοί ιατροί προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους σε όλα τα Κέντρα Υγείαςεπιπρόσθετα του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού.

Βάσειτου σχεδίου ενίσχυσης προβλέπονται ακόμη τα εξής:

- Η προγραμματισμένη λειτουργία ιατρείωνειδικοτήτων με ιατρούς από τα νοσοκομεία (οφθαλμίατροι, χειρουργοί, ουρολόγοι,ορθοπεδικοί).

- Η αναβάθμιση των ιατρείων του ΚέντρουΥγείας Ραφήνας

- Η σταθερή λειτουργία των δύο ενισχυμένωνκέντρων 24ωρης εφημερίας.

- Η λειτουργία νέων Περιφερειακών Ιατρείωνστους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου και στον Ωρωπό.

- Η ενιαία λειτουργία της ΠρωτοβάθμιαςΦροντίδας Υγείας με την ένταξη των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο συνολικό σχεδιασμό.

- Η ένταξη ενιαίου σχεδιασμού τηςΠολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Κ.Υ. Κερατέας.

- Έναρξη ενιαίου προγράμματος πρόληψης απόόλα τα Κ.Υ. στο σύνολο των σχολείων της Ανατολικής Αττικής.

Όπωςέγινε γνωστό, τα στοιχεία από την τρίμηνη λειτουργία του νέουκαθεστώτος εφημερίας, καταγράφουν τριπλασιασμό στην εξυπηρέτηση παιδιατρικώνπεριστατικών στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, υπερδιπλασιασμός στη συνολικήκίνηση του Κέντρου Υγείας Ν. Μάκρης και ενίσχυση της κίνησης στο Κέντρο ΥγείαςΣπάτων.

Στησύσκεψη, στην οποία είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας, μετείχαν η Υφυπουργός ΔιοικητικήςΜεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κυρίαΕύη Χριστοφιλοπούλου, οι βουλευτέςκ.κ. Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και ΘανάσηςΜπούρας από την Νέα Δημοκρατία, ΠαύλοςΧαϊκάλης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Βασίλης Οικονόμου από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Παρόντεςήταν ακόμη οι κ.κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης καιΣωτήρης Ζώτος, Διοικητής και οΥποδιοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. αντίστοιχα.