ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έξι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έγραφαν φάρμακα και παραπεμπτικά σε νεκρούς

Στο ΣΔΟΕ θα αποσταλούν τα ονόματα 87 γιατρών που εντοπίστηκαννα υπερσυνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις, ενώ 6 από αυτούς είχαν δώσει παραπεμπτικάγια εξετάσεις  σε 60 νεκρούς!
Έξι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έγραφαν φάρμακα και παραπεμπτικά σε νεκρούς

Στο ΣΔΟΕ θα αποσταλούν τα ονόματα 87 γιατρών που εντοπίστηκαννα υπερσυνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις, ενώ 6 από αυτούς είχαν δώσει παραπεμπτικάγια εξετάσεις σε 60 νεκρούς!

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός γιατρού που είχε συστήσειαξονική τομογραφία σε άτομο που είχε φύγει από τη ζωή εδώ και καιρό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργόςΥγείας Αδωνις Γεωργιάδης, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής τηςτρόικας στο υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι υπήρξε μίαανέλπιστη άνοδο των εσόδων του ΕΟΠΥΥ το καλοκαίρι, λόγω των νέων θέσεωνεργασίας που «άνοιξαν» τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιομπήκαν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ 371 εκατομμύρια ευρώ, τον Αύγουστο 386 εκατ. ευρώ,ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται τα έσοδα να ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ.. Σημειώνεταιότι ο μέσος όρος εσόδων τους πρώτους μήνες του 2013 ήταν 260 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, λόγω της αύξησης των εσόδων τουΕΟΠΥΥ θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση του χρέους του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσιανοσοκομεία, τα οποία τώρα φτάνουν το 1,150 δις ευρώ.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι συμφωνήθηκε με τηντρόικα, η κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μεταναστών να γίνεταιαπό κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιαυτό το λόγο, συνέχισε, έχει ξεκινήσειηλεκτρονική διασταύρωση μέσω των ηλεκτρονικών αρχείων των αρμόδιων φορέων για τον ακριβή αριθμό των ασφαλισμένων.