ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο Χανίων

Μόλις οι 120 θέσεις γιατρών απο τις 187 προβλεπόμενες είναι καλυμμένες στο νοσοκομείο Χανίων,  ενώ για πάνω από δύο μήνες τον τελευταίο χρόνο, το νοσοκομείο λειτουργούσε χωρίς αξονικό τομογράφο.
Σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο Χανίων

Μόλις οι 120 θέσεις γιατρών απο τις 187 προβλεπόμενες είναικαλυμμένες στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ για πάνω από δύο μήνες τοντελευταίο χρόνο, το νοσοκομείο λειτουργούσε χωρίς αξονικό τομογράφο.

Τα παραπάνω καταγγέλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στα Χανιάμε αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας την Παρασκευή. Η Ένωση χαρακτηρίζειτην επίσκεψη του υπουργού αιφνιδιαστική ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο απο τηνπίσω πόρτα με πάνοπλη συνοδεία σαν τον κλέφτη.

Η Ένωση αναφέρει ακόμη, ότι δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη πλέονυλικά στα επείγοντα του νοσοκομείου, άνθρωποι κινδυνεύουν σε καθημερινή βάσηαπό τις ελλείψεις, και το υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα.

Δε θέλουμε άλλες πολυέξοδες φιέστες για το θεαθήναι, σημειώνει ηΈνωση Γιατρών του νομού Χανίων, άλλα ευχολόγια για το πώς θα θέλαμε να είναι ταπράγματα, άλλους υπουργούς με μεγαλόπνοα υποτίθεται σχέδια, άλλες κενέςυποσχέσεις. "Θέλουμε ιατρούς, νοσηλευτές, εξοπλισμό, υλικά,αξιοπρεπείς μισθούς και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους".

"Η πολιτική του υπουργείου υγείας και των υπουργών, που τατελευταία χρόνια το στελέχωσαν, είχαν σαν κοινό παρονομαστή την από καιρόδρομολογημένη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τα πρόσωπα αλλάζουν, ηπολιτική όμως παραμένει η ίδια".