ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στην Αυστρία ο Άδωνις για την Ελληνική Προεδρία του 2014

Στην Αυστρία ο Άδωνις για την Ελληνική Προεδρία του 2014

Στην Αυστρία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας – την οποία αναλαμβάνει η χώρα μας την 1η Ιανουαρίου 2014 και για ένα εξάμηνο- βρίσκεται από σήμερα και για δύο ημέρες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Στην Αυστρία θα βρίσκονται και όλοι οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαικής Ένωσης, ενώ η ενημέρωση του υπουργού θα γίνει από τον Λιθουανό ομόλογό του, ο οποίος θα του παραδώσει όλους τους φακέλους με τα θέματα.

Στην Αυστρία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας – την οποία αναλαμβάνει η χώρα μας την 1η Ιανουαρίου 2014 και για ένα εξάμηνο- βρίσκεται από σήμερα και για δύο ημέρες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Στην Αυστρία θα βρίσκονται και όλοι οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η ενημέρωση του υπουργού θα γίνει από τον Λιθουανό ομόλογό του (Η Λιθουανία έχει την Προεδρία από την 1η Ιουλίου μέχρι τέλος του χρόνου), ο οποίος θα του παραδώσει όλους τους φακέλους με τα θέματα.


Να σημειωθεί ότι η χώρα μας, αναλαμβάνει την Προεδρία  για πέμπτη φορά, από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981.

Είναι γεγονός, ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για την ίδια την χώρα αλλά και για όλη την Ευρώπη, με σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, ύφεσης, ανέχειας, υψηλής ανεργίας ( όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια αλλά σε όλο τον Ευρωπαϊκό νότο), μετανάστευσης, έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και γενικότερης κοινωνικής και οικονομικής ανασφάλειας.


Η  επικείμενη Ελληνική Προεδρία, θα ασχοληθεί με θέματα, όπως :  διεύρυνσης, με ειδικότερη έμφαση στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων,  περιφερειακής συνεργασίας, ενεργειακά,  θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τουρισμού, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ζητήματα ανθρώπινης κινητικότητας μέσω της προώθησης μιας ανοιχτής και ασφαλούς Ευρώπης καθώς επίσης και ζητήματα προώθησης μίας ενιαίας προσέγγισης στη μετανάστευση και το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου.


BEST OF NETWORK

Lockdown: Στον δρόμο προς την Ελευθερία - Το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων και τα δεδομένα

Γηροκομείο στα Χανιά: Πληθαίνουν οι καταγγελίες συγγενών - Προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο

Παράταση του καθολικού lockdown στην Κάλυμνο – Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Κορονοϊός: Συγκλονίζει η γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο Αττικόν - «Γέννησα διασωληνωμένη» (vid)

Self Test: Πότε και πώς θα τα κάνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει από Δευτέρα

Νέα Σμύρνη: Τρόμος από τα επεισόδια πριν και μετά τον αγώνα Πανιώνιος - Ηλιούπολη

Χανιά: Κινδύνεψε 21χρονος σε παραλία - Σωτήρια η επέμβαση των ναυαγοσωστών

Μυτιλήνη: Το απόλυτο κορονοπάρτι έκπληξη δίπλα στο τμήμα με μουσική, παράγοντες και υγειονομικούς

Survivor: Έσκασε η «βόμβα» - «Ποιος παίκτης ζήτησε να αποχωρήσει οικειοθελώς» (vid)

Τρίκαλα: Δέος! Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε στη λίμνη Πλαστήρα (vid)

Κορονοϊός - Μεσολόγγι: Πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων - Τι λέει στο Newsbomb.gr o δήμαρχος

Τουρκία: «Σκούρα» τα πράγματα για τον Ερντογάν - Ολομέτωπη επίθεση από Κιλιντσάρογλου