ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ειδική Ομάδα Εργασίας για τον έλεγχο των δαπανών

Ηδημιουργία Ειδικής Ομάδας Εργασίας που θα προτείνει ένα νέο νομικό πλαίσιο γιατη λειτουργία της ΓενικήςΓραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων - τμήμα ελέγχου δαπανών υγείας)  προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ΕΟΠΥΥ καιτην κάλυψη των νομοθετικών κενών στην επιθεώρηση και την επιβολή ποινών, αποφασίστηκεσε σύσκεψη που είχε ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας με τον πρόεδρο τουΕΟΠΥΥ κ. Δημήτη Κοντό στα γραφεία της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.
Ειδική Ομάδα Εργασίας για τον έλεγχο των δαπανών

Ηδημιουργία Ειδικής Ομάδας Εργασίας που θα προτείνει ένα νέο νομικό πλαίσιο γιατη λειτουργία της ΓενικήςΓραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων - τμήμα ελέγχου δαπανών υγείας) προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ΕΟΠΥΥ καιτην κάλυψη των νομοθετικών κενών στην επιθεώρηση και την επιβολή ποινών, αποφασίστηκεσε σύσκεψη που είχε ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας με τον πρόεδρο τουΕΟΠΥΥ κ. Δημήτη Κοντό στα γραφεία της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Στόχοςτου Υπουργείου Υγείας είναι η αναβάθμιση του ελεγκτικού ρόλου και της αποστολήςτης ΥΠΕΔΥΦΚΑ στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού των δαπανών στον τομέα τηςΥγείας.

Στόχοςακόμη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι η διασφάλιση πρόσβασης τωνεπιθεωρητών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στα ηλεκτρονικά αρχεία του Κέντρου ΜηχανογραφικήςΕπεξεργασίας Συνταγών (ΚΜΕΣ), της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΚοινωνικήςΑσφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και της διαδικτυακής υποβολής των Δηλώσεων ΑναλυτικώνΠαραστατικών Υγείας (e-ΔΑΠΥ),προκειμένου να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τη μεταβολή των δαπανών (πχδαπάνες για παρακλινικές εξετάσεις) και παρέμβαση με επιτόπιους ελέγχους στιςπεριπτώσεις που απαιτείται.

Στηνσύσκεψη, αποφασίστηκε ακόμη, η ενίσχυση του νομικού τμήματος της ΥΠΕΔΥΦΚΑ μεεπιστημονικό προσωπικό και η υποστήριξη της ηλεκτρονικής της υποδομής (ηλεκτρονικοίυπολογιστές, λογισμικό κλπ) ώστε να υπάρξει αξιοποίηση μεγαλύτερου εύρουςπληροφοριών με συμπλήρωση των υπαρχόντων δεδομένων και διενέργεια εκτενέστερωνδιασταυρώσεων.