ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Την Τετάρτη στη Bουλή το πόρισμα Σουλιώτη

Στα χέρια του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη βρίσκεται από το μεσημέρι η πρόταση της ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πρόταση, την οποία σκοπεύει να φέρει προς συζήτηση στην βουλή την ερχόμενη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.
Την Τετάρτη στη Bουλή το πόρισμα Σουλιώτη

Σταχέρια του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη βρίσκεται από το μεσημέρι ηπρόταση της ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την μεταρρύθμιση της ΠρωτοβάθμιαςΦροντίδας Υγείας, πρόταση, την οποία σκοπεύει να φέρει προς συζήτηση στην βουλήτην ερχόμενη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

«Πρόκειταιγια μία υπερεθνική συζήτηση που θα πρέπει να γίνει», τονίζει στο onmed.gr ο επικεφαλής του πορίσματος επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίουΠελοποννήσου κ. Κυριάκος Σουλιώτης, προσθέτοντας ότι «το εν λόγω πόρισμα, θαπρέπει αφού προηγηθεί ενδελεχής διάλογος μεταξύ υπουργείου Υγείας και εταίρων, στην συνέχεια η ηγεσία του υπουργείου να τοσυζητήσει με τους δανειστές μας και αυτό θα είναι ένα κρίσιμο στάδιο». Θαπρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ομοφωνία, σημειώνει.

Εναςαπό τους βασικούς άξονες πάντως του πορίσματος, είναι ότι οι ΥγειονομικέςΠεριφέρειες αναλαμβάνουν το βάρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιπλέον,τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και του ΙΚΑ θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο και συγκροτούνΕνιαίο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.