ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κινητικότητα: την ερχόμενη εβδομάδα όλοι στις νέες θέσεις

Την ερχόμενη εβδομάδααναμένεται να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων στις νέες τους θέσεις, όσοι δηλαδή συμμετείχαν στο σχήμα της κινητικότηταςκαι ήδη για τον λόγο αυτό, συνεδριάζει το τριμελές αρμόδιο συμβούλιο, προκειμένουνα εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις.

 

Αυτό δήλωσε σήμερα ουπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «ΗΑγία Βαρβάρα».

Κινητικότητα: την ερχόμενη εβδομάδα όλοι στις νέες θέσεις

Την ερχόμενη εβδομάδααναμένεται να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων στις νέες τους θέσεις, όσοι δηλαδή συμμετείχαν στο σχήμα της κινητικότηταςκαι ήδη για τον λόγο αυτό, συνεδριάζει το τριμελές αρμόδιο συμβούλιο, προκειμένουνα εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις.

Αυτό δήλωσε σήμερα ουπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «ΗΑγία Βαρβάρα».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι όπωςπροέκυψε και από τις καταστάσεις του ΑΣΕΠ, δεν υπάρχει καμία απόλυση, «μηδέν απολύσεις»,είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τόσο τον δήμαρχο όσο και τους κατοίκους τηςΑγ. Βαρβάρας, για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Ηταν όμως αναπόφευκτη,συνέχισε, διότι έτσι είναι η διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότιστις επόμενες 15 ημέρες θα παρουσιάσει ένα περαιτέρω σχέδιο αναβαθμίσεων πέρατων όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, αναφορικά με το νοσοκομείο της Αγ. Βαρβάρας.

Επίσης την ερχόμενη εβδομάδα,αναμένεται να ανακοινωθούν από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων όλα τα στοιχείαανά ημέρα της διαθεσιμότητας που σήμερα λήγει, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν τοΕθνικό Σύστημα Υγείας είχε την οποιαδήποτε μεγαλύτερη υπερφόρτωση σε σχέση μεπέρυσι τις ίδιες ημέρες, λόγω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας.

Για την κινητικότητα, ο υπουργός τόνισε ότι οαρχικός σχεδιασμός, ήταν να έχουμε τελειώσει στις 16 Σεπτεμβρίου. «Αυτό όμως θασυνέβαινε αν είχαμε ξεκινήσει τη διαθεσιμότητα 31 Αυγούστου. Η διαθεσιμότηταόπως όλοι ξέρουν ξεκίνησε 11 Σεπτεμβρίου, πήγαμε δηλαδή αργότερα και γι΄ αυτόείχαμε μια μικρή καθυστέρηση ως προς τη λήξη της διαδικασίας. Η διαδικασίαλοιπόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το απόγευμα σήμερα θα αναρτήσουμε και τασχετικά αποτελέσματα και στο site του ΑΣΕΠ και του Υπ. Υγείας και όλοι οιάνθρωποι από την άλλη εβδομάδα θα είναι ξανά στις δουλειές τους».


Ειδικότερα για το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, από την ερχόμενη εβδομάδα θαλειτουργούν εντός αυτού, η Παθολογικήκλινική, τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα δημιουργηθεί και Μονάδα Χρονίως Πασχόντων.


Επανέλαβε για ακόμη μία φορά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση ούτεστην επαρχία και ότι η χώρα θαπροχωρήσει παρά τη γκρίνια. «Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε ότι η χώρα θαπροχωρήσει μπροστά. Οι γκρινιάρηδες θα μείνουν πίσω» σημείωσε με νόημα.