ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επίσχεση των ιδιωτών ίσον: τέλος συνεργασίας με ΕΟΠΥΥ

Σύνεση και ψυχραιμία από τον ιδιωτικό τομέα υγείας,να μην προχωρήσει σε επισχέσεις στο τέλος του μήνα ζητά ο υπουργός Υγείας κ.Αδωνις Γεωργιάδης, απειλώντας ότι  μεαυτόν τον τρόπο, ίσως συζητήσουμε την πρόταση της Τρόικας για παύση συνεργασίαςτων ιδιωτών με τον ΕΟΠΥΥ.
Επίσχεση των ιδιωτών ίσον: τέλος συνεργασίας με ΕΟΠΥΥ

Σύνεση και ψυχραιμία από τον ιδιωτικό τομέα υγείας,να μην προχωρήσει σε επισχέσεις στο τέλος του μήνα ζητά ο υπουργός Υγείας κ.Αδωνις Γεωργιάδης, απειλώντας ότι μεαυτόν τον τρόπο, ίσως συζητήσουμε την πρόταση της Τρόικας για παύση συνεργασίαςτων ιδιωτών με τον ΕΟΠΥΥ.

«Εάν πράγματι ο κλάδος προχωρήσει σε επισχέσειςεναντίον του ΕΟΠΥΥ», αναφέρει σε συνέντευξή του σήμερα στην Real News ουπουργός, «τότε ίσως πρέπει νασυζητήσουμε σοβαρά την πρόταση της Τρόικας, που λέει να παύσει ο Οργανισμός ναέχει οποιαδήποτε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα υγείας και να επικεντρώσει όλους τουςπόρους στις δημόσιες δομές. Εάν κρίνουν οι ιδιωτικοί πάροχοι ότι δεν μπορούν νακάνουν δουλειές με τον ΕΟΠΥΥ, τότε και ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να σκεφθεί ότι δενμπορεί να κάνει δουλειές μαζί τους».

Ο υπουργός κάλεσε τους επιχειρηματίες του ιδιωτικούτομέα παροχής υπηρεσιών υγείας, «να δείξουν μεγαλύτερη ψυχραιμία και σύνεση» και να μην προχωρήσουν σε επισχέσεις στις 29Οκτωβρίου όπως έχουν εξαγγείλει, διότι όπως υπογραμμίζει, «και οι ίδιοι δενείναι άμοιροι των ευθυνών της σημερινής κατάστασης».

Αναφορικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην χώρα,ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνει ότι «Εγώ στο υπουργείο Υγείας πηγαίνω πολύγρήγορα, το Μνημόνιο πάει πολύ αργά».

Οι μεταρρυθμίσεις μάλιστα όπως είπε, αποτελούν καιτο «κλειδί», για την ανάσχεση της ανεργίας που καλπάζει.

Ευθύνη της κυβέρνησης είναι να σκιστούμε να βρούμεεμείς δουλειά στον άνεργο, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και φυσικά για να συμβείαυτό, πρέπει να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις.