ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αντικαπνιστικός νόμος: Τι σκέπτεται για την εφαρμογή του ο υπ. Υγείας

Πονοκέφαλος και για τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπως και για όλους τους προκατόχους του, είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Ο υπουργός Υγείας, θέτει και πάλι ζήτημα εφαρμογής του νόμου, καθώς η χώρα μας θα βρεθεί στο στόχαστρο των ευρωπαίων εταίρων της γι αυτό το θέμα, λόγω της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε.
Αντικαπνιστικός νόμος: Τι σκέπτεται για την εφαρμογή του ο υπ. Υγείας

Πονοκέφαλος και για τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπως και για όλουςτους προκατόχους του, είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Ο υπουργός Υγείας, θέτεικαι πάλι ζήτημα εφαρμογής του νόμου, καθώς η χώρα μας θα βρεθεί στο στόχαστροτων ευρωπαίων εταίρων της γι αυτό το θέμα, λόγω της ανάληψης της προεδρίας τηςΕ.Ε.

Ωστόσο, σε μία περίοδο που στο χώρο της εστίασης φαίνονταικάποια μικρά σημάδια ανάκαμψης λόγω της μείωσης του ΦΠΑ, ο κ. Α. Γεωργιάδηςσκέπτεται πολύ σοβαρά το γεγονός ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με τηναπαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους κλειστούς χώρους, θα αποτελέσει άλλοένα πλήγμα στο συγκεκριμέο χώρο.

Αν και το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει τον ελεγκτικόμηχανισμό, ο κ. Α. Γεωργιάδης, θα ζητήσει τη συνδρομή των συναρμόδιωνυπουργείων, προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικόςνόμος.

Σήμερα, το μεσημέρι ο πρόεδρος της Επιτροπής για το ΚαπνισμαΠαναγιώτης Μπεχράκηςμ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα

μεγάλης έρευνας, σύμφωνα με την οποία, οι Έλληνες είναιδυσαρεστημένοι από τη χαλάρωση των μέτρων εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Στη συνέντευξη Τύπο, παρών θα είναι και ο υπουργός ΥγείαςΑδωνις Γεωργιάδης.