ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βαρνάβας: Δεν υπήρξαν προπηλακισμοί στην Κέρκυρα

Συμπαράσταση στους συνδικαλιστές του νοσοκομείου τηςΚέρκυρας και από τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος χαρακτήρισεπροκλητική τη στάση του υπουργού Υγείας να απειλεί με απόλυση εργαζόμενους απότην τηλεόραση.
Βαρνάβας: Δεν υπήρξαν προπηλακισμοί στην Κέρκυρα

Συμπαράσταση στους συνδικαλιστές του νοσοκομείου τηςΚέρκυρας και από τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος χαρακτήρισεπροκλητική τη στάση του υπουργού Υγείας να απειλεί με απόλυση εργαζόμενους απότην τηλεόραση.

Μάλιστα ο κ. Δ. Βαρνάβας με ανακοινωσή του την Παρασκευή τοπρωί υποστηρίζει ότι η ένταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας δημιουργήθηκε από τουπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, καταφέρεται εναντίον τουυπουργού Υγείας λέγοντας ότι «ήταν ακραία προκλητική η στάση του υπουργείουΥγείας και η επιδίωξη έντασης μέσα σε Νοσοκομείο, προκειμένου να δείξει πυγμήκαι να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες του για τη διάλυση του συστήματος υγείαςστη χώρα.

Συμπαραστεκόμαστε στους γιατρούς και τους εργαζόμενους τουΝοσοκομείου Κέρκυρας, συνεχίζει ο κ. Δ. Βαρνάβας, και καλούμε τον κ. Γεωργιάδηνα σοβαρευτεί και να εγκαταλείψει τους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς και τηναναγγελία απόλυσης εργαζομένων από τα τηλεοπτικά στούντιο».



Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ περιγράφει ως εξής την κατάσταση στονοσοκομείο Κέρκυρας: «Χτες, δύο επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας επισκέφτηκανγια έλεγχο το Νοσοκομείο Κέρκυρας. Όλοι οι γιατροί και το προσωπικό βρέθηκανστις θέσεις τους. Ζητήθηκε όμως από τους επιθεωρητές να καταγράψουν τιςσυνθήκες επισφάλειας του νοσοκομείου το οποίο λειτουργεί με οργανική κάλυψηπροσωπικού 40%, τα νεκρά τμήματα λόγω υποστελέχωσης, τον κλειστό εδώ και 2μήνεςαξονικό τομογράφο την επισκευή του οποίου αρνείται να πληρώσει το υπουργείο, τοπαράνομο καθεστώς εφημεριών ετοιμότητας σε νευραλγικές ειδικότητες. Οιεπιθεωρητές αρνήθηκαν. Δεν σεβάστηκαν ότι βρίσκονταν απέναντι σε ανθρώπους πουδουλεύουν χωρίς κανονική άδεια από το 2011, ένας μόνο για 40- 50 κλίνεςασθενών, χωρίς αναρρωτικές, χωρίς ρεπό, απέναντι σε επιστημονικό προσωπικό πουσκύβει το κεφάλι προκειμένου να κρατήσει σε αυτή τη κρίσιμη το νοσοκομείοανοιχτό. Δε σεβάστηκαν τους 11.000 Κερκυραίους που μεταναστεύουν κάθε χρόνο σενοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Πάτρας και της Αθήνας για καλύτερες ΥπηρεσίεςΥγείας, ακόμα και για απλές ιατρικές πράξεις».

Επιπλέον ο κ. Δ. Βαρνάβας αναφέρει ότι «με εντολή του κ.Γεωργιάδη οι επιθεωρητές απειλούσαν τους γιατρούς με κυρώσεις χωρίς ποτέ ναυπάρξει προπηλακισμός. Όλως παραδόξως (!) βρέθηκε αστυνομικός διευθυντής στοχώρο και οι επιθεωρητές συνέχισαν εισβάλλοντας μαζί με αστυνομικούς σε ιατρεία και χώρουςνοσηλείας, εγκλωβίζοντας σ΄ ένα ιδιότυπο ανθρωποκυνηγητό γιατρούς, εργαζόμενους,ασθενείς, πολίτες που έσπευσαν στο νοσοκομείο, δημοσιογράφους στις σκάλες καισε διαδρόμους με τραυματισμούς μάλιστα κάποιων εξ αυτών, μέχρι που αποχώρησανλόγω της έντασης που δημιούργησαν, υπό αποδοκιμασίες χωρίς όμως να δεχθούνεπίθεση».