ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Αδωνις θέλει τον ΕΟΠΥΥ αγοραστή υγείας

Αγοραστή υπηρεσιών Υγείας επιθυμείτον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, όπως δήλωσε σήμερα, σεσυνέντευξη τύπου για το θέμα της κινητικότητας.
Ο Αδωνις θέλει τον ΕΟΠΥΥ αγοραστή υγείας

Αγοραστή υπηρεσιών Υγείας επιθυμείτον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, όπως δήλωσε σήμερα, σεσυνέντευξη τύπου για το θέμα της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του On med.gr, αναφορικά με το τρίτο πόρισμα πουκατατέθηκε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και εάν τελικά έχει καταλήξει γιατον ρόλο του Οργανισμού, ο υπουργός, αφού εξήρε τον ρόλο του προέδρου του ΕΟΠΥΥκ. Δημήτρη Κοντού και αφού τον ευχαρίστησε δημοσίως- γιατί ήταν πολύ χρήσιμοςμε το πόρισμα που κατέθεσε όπως είπε- υποστήριξε, ότι «προσωπικά κινούμαι στηνπρόταση ο ΕΟΠΥΥ να γίνει αγοραστής. Όμωςαυτή η απόφαση, υπερβαίνει τον υπουργό Υγείας, είπε, καθώς είναι μία εθνική απόφαση».

Η πρόθεση πάντως αυτή του υπουργού, νασημειώσουμε, κινείται αντίθετα από το πόρισμα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. ΔημήτρηΚοντού, που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ να παραμείνει αγοραστής και πάροχος, ναενισχυθούν οι δομές τους ως παροχής πρωτοβάθμιας υπηρεσίας φροντίδας υγείας μετο επιπλέον προσωπικό που θα έρθει από το ΕΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση ο δημόσιος διάλογοςγια την ΠΦΥ θα συνεχισθεί, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη και θα υπάρξουναποτελέσματα στις αρχές Νοεμβρίου, αφού θα έχει θα αποφασίσει η Βουλή μετά τηνδιαβούλευση.

Για την οικονομική ενδυνάμωση τουΕΟΠΥΥ μίλησε σήμερα σε συνέδριο για την Ιατρική Τεχνολογία και ο υφυπουργός κ.Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «Ηανάδειξη ενός ισχυρού και αξιόπιστου ΕΟΠΥΥ, είναι προς το συμφέρον όλων, ασφαλισμένωνκαι παρόχων υπηρεσιών Υγείας. Δεν επιδιώκουμε να αποδυναμώσουμε τον ΕΟΠΠΥ, αλλάεντελώς αντίθετα να ενισχύουμε την οικονομική του αποτελεσματικότητα, ναολοκληρώσουμε την οργανωτική του αναδιάρθρωση και να διασφαλίσουμε τηβιωσιμότητά του, για λογαριασμό των ασφαλισμένων του, αντιμετωπίζοντας τηνπροκλητή ζήτηση και την υπερκοστολόγηση».