ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Κέρκυρας: Μονάδα Εμφραγμάτων χωρίς μόνιτορ και νοσηλεύτρια

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λειτουργία του νοσοκομείου της Κέρκυρας,έδωσε ο πρόεδρος των γιατρών της Κέρκυρας, Αντώνης Γεωργόπουλος.
Νοσ. Κέρκυρας: Μονάδα Εμφραγμάτων χωρίς μόνιτορ και νοσηλεύτρια

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λειτουργία του νοσοκομείου της Κέρκυρας,έδωσε ο πρόεδρος των γιατρών της Κέρκυρας, Αντώνης Γεωργόπουλος.

Περίπου 10.000Κερκυραίοι αναγκάζονται να νοσηλευτούν σεΙωάννινα ή Αθήνα, καθώς το νοσοκομείο αδυνατεί να τους περιθάλψει.

Αν και ο οργανισμός προβλέπει 830 θέσεις για 300 κλίνες,εργάζονται 310 άτομα και 70 ιατροί. Τα προβλήματα, συνεχίζονται καθώς οαξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και 45 ημέρες, αφού δενεγκρίνεται το ποσό των 85 χιλιάδων ευρώ για την αντικατάσταση του εξαρτήματος. Εκτόςλειτουργίας εδώ και 3 χρόνια είναι και ο μαγνητικός τομογραφος.

Εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη από τον κ Γεωργόπουλο, ότι τομαιευτήριο του νοσοκομείου είναι κλειστό, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σεαίθουσα τοκετού ένας απλός θάλαμος, ενώ οι καισαρικές πηγαίνουν σε μια από τιςδύο αίθουσες τακτικών χειρουργείων (από τις έξι που θα έπρεπε να λειτουργούν).

Παράλληλα, η μονάδα εμφραγμάτων δεν διαθέτει μόνιτορ καινοσηλεύτρια.

Σε ότι αφορά τοπεριστατικό με τους επιθεωρητές υγείας, ο κ. Γεωργακόπουλος το περιγράφειδιαφορετικά από τον Υπουργό Υγείας, όπως επιβεβαιώνεται από το πόρισμα τηςαστυνομίας.

«Δεν υπήρξε προπηλακισμός στο νοσοκομείο, δεν εμποδίστηκανοι επιθεωρητές και δεν εγκλωβίστηκαν σε κανένα δωμάτιο», ξεκαθάρισε ο κ.Γεωργόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως, ως αυτόπτης μάρτυρας, η επιθεωρητήςέκλαιγε όχι γιατί προπηλακίστηκε αλλά γιατί απειλήθηκε με απόλυση από τονπροϊστάμενο της και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας κ. αναφερόμενος στο θέμα της Κέρκυρας σήμερα το απόγευμα τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τοπόρισμα της Αστυνομίας αναφέρεται στα γεγονότα από τις 18.20 και μετά, δηλαδήαπό τη στιγμή που υπήρξε επέμβαση της Αστυνομίας με την εισαγγελέα.

Γιαόλο το περιστατικό διενεργείται ΕΔΕ. Όταν η ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί -η εντολή μουείναι να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα αλλά δεν παρεμβαίνω σε αυτήν τηνανεξάρτητη διοικητική διαδικασία- θα δούμε το πόρισμα. Αν το πόρισμα γράφει ότιυπήρξε παρεμπόδιση του ελέγχου και άρα παραβίαση του πειθαρχικού κώδικα τωνΔ.Υ., θα εφαρμοστεί ο Νόμος, άρα αυτοδίκαιη αργία».

Αναφερόμενος τέλος στοπν πρόεδρο των εργαζομένων , σημείωσε: «Αςμην έχει άγχος ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Κερκύρας. Τον βλέπω λίγο αγχωμένο.Εκτός αν έχει κάποιους λόγους. Θεωρώ ότι η αναφορά του στο πόρισμα τηςΑστυνομίας ήταν για να συσκοτίσει λίγο τα πράγματα. Από τη στιγμή που πήγε ηΑστυνομία, προφανώς δεν υπήρξε προπηλακισμός».