ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αδωνις και Βαρνάβας τετ α τετ για την ΠΦΥ

Τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών θα δει την ερχόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης σε μία συζήτηση εφ όλης της ύλης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεείας και τον ΕΟΠΥΥ.
Αδωνις και Βαρνάβας τετ α τετ για την ΠΦΥ

Διάλογο έως εσχάτων για το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τηναναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ επιθυμεί με κάθε τρόπο ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Για τον λόγο αυτό, εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει αφενός να βλέπει κατιδίαν όλους τους φορείς, αφετέρου πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα ανελλιπώς οισυζητήσεις στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στην Βουλή.

Την ερχόμενη Τετάρτη πάντως, ο υπουργός έχει προγραμματίσει να δει τονπρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών κ. Δημήτρη Βαρνάβα σε μία συζήτηση εφ όλης τηςύλης για την επόμενη ημέρα της ΠΦΥ. Παρόντες θα είναι επίσης και οι δύο «εγκέφαλοι»των πορισμάτων για την Πρωτοβάθμια, τόσο ο επικεφαλής της Επιτροπής για την ΠΦΥ « Υγεία Εν δράσει» κ. Παύλος Θεοδωράκης όσο και ο επίκουροςκαθηγητής Πελοποννήσου κ. Κυριάκος Σουλιώτης.

Δεν γνωρίζουμε μέχρις στιγμής εάν το κλίμα στην συνάντηση θα είναιτεταμένο, καθώς όπως είναι γνωστό χθες, αντηλλάγησαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εκμέρους του προέδρου της ΟΕΝΓΕ προς τον υπουργός Υγείας, ενώ ο κ. Γεωργιάδης απότην πλευρά του, τόνισε ότι η συμπεριφορά του κ. Βαρνάβα είναι ανάξια καιπροσβλητική, η οποία δεν εκφράζει το σώμα των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ έκανελόγο και για παραλήρημα.