ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πλήρες αδιέξοδο για Ερυθρό Σταυρό και Ντυνάν, καμία ευθύνη από το υπ. Υγείας

Το υπουργείο Υγείας δεν αναλαμβάνει πλέον την παραμικρή ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η υπόθεση του ΕΕΣ.
Πλήρες αδιέξοδο για Ερυθρό Σταυρό και Ντυνάν, καμία ευθύνη από το υπ. Υγείας

Το υπουργείο Υγείας δεν αναλαμβάνει πλέον την παραμικρήευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το νοσοκομείοΕρρίκος Ντυνάν, μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η υπόθεση του ΕΕΣ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας το βράδυτης Παρασκευής, «παρά τη βούλησητης ελληνικής Κυβερνήσεως να αναλάβει την ευθύνη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,προτείνοντας προσωρινό διοικητικό συμβούλιο ικανό να φέρει εις πέρας τη λύσητων προβλημάτων του και την αποκατάσταση των σχέσεών του με τον διεθνή ΕρυθρόΣταυρό και στους έξι μήνες να διενεργούνταν εκλογές για νέα διοίκηση, ηπρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου κατέστησε αδύνατη αυτή την προσπάθεια.

Σεβόμενοι τηναπόφαση του Ειρηνοδικείου, προσήλθαν σήμερα οι επιλεγμένοι από τον ΥπουργόΥγείας εκπρόσωποι στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο όπου διαπιστώθηκε πλήρεςαδιέξοδο».

«Ως πολιτικήηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οφείλουμε, αναφέρει ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, να ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα κατά τηςπροσφάτου αποφάσεως του Ειρηνοδικείου. Μέχρις ότου υπάρξει αξιόπιστο προσωρινόδιοικητικό συμβούλιο ικανό να εκτελέσει αποτελεσματικά τη σοβαρή αποστολή του,δεν αναλαμβάνουμε την παραμικρή ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στον ΕλληνικόΕρυθρό Σταυρό και κατ’ επέκτασιν, στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Η ευθύνη ανήκειαποκλειστικά σε εκείνους που, με την παρέμβασή τους, ζήτησαν να αναλάβουν τηδιοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».