ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μόνο ένα νοσοκομείο σε κάθε νομό, η οδηγία Άδωνι στο ΚΕΣΥΠΕ

Κάθε νομός της χώρας – πλην των μεγάλων αστικών κέντρων – θα έχει μόνο ένα νοσοκομείο. Αυτή είναι η κατευθυνση που έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), το οποίο συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.
Μόνο ένα νοσοκομείο σε κάθε νομό, η οδηγία Άδωνι στο ΚΕΣΥΠΕ

Κάθε νομός της χώρας – πλην των μεγάλων αστικών κέντρων – θαέχει μόνο ένα νοσοκομείο. Αυτή είναι η κατευθυνση που έχει δοθεί από τηνπολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο Κεντρικό Συμβούλιο ΥγειονομικώνΠεριφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), το οποίο συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Το ΚΕΣΥΠΕ έχει αναλάβει να συλλέξει όλες τις προτάσεις τωνΔιοικητών των Υγειονομικών Περιφεριαών της χώρας για τις συγχωνεύσεις των δομώνυγείας στην περιφέρεια και το δεύτερο κύμα κινητικότητας, στο οποίο θαενταχθούν περίπου 6.000 γιατροί του ΙΚΑ και τουλάχοστον 900 εργαζόμενοι στανοσοκομεία.

Ήδη, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας κάποιες από τιςπροτάσεις των ΥΠΕ και ήδη οι τοπικές κοινωνίες έχουν αρχίσιε να αντιδρούν στηνκατάργηση νοσοκομείων.

Στην Κρήτη, η σχετική πρόταση προβλέπει να μπουν σεδιαθεσιμότητα 60 εργαζόμενοι νοσοκομείων της Κρήτης, από τους οποίους οι 30)θαείναι από τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου.


Τη λειτουργία μόνο ενός Γενικού Νοσοκομείου στην Ηλείαπροτείνει το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Πύργου, στο πλαίσιο τηςαναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη της περιφέρειας.

Επίσης, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πύργουπροτείνει στην Ενιαία Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας το κλείσιμο τωνΝοσοκομείων Αμαλιάδας και Κρεστένων αλλά και των Κέντρων Υγείας Γαστούνης καιενδεχόμενα της Ζαχάρως