ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αδωνις: δημιουργία ανεξάρτητων Τμημάτων Επειγόντων στο ΕΣΥ

Την πρόθεσή του να δημιουργηθούνανεξάρτητα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία όπου θα γίνεται διαχωρισμόςτων ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξετάζει ο υπουργός Υγείαςκ. Αδωνις Γεωργιάδης
Αδωνις: δημιουργία ανεξάρτητων Τμημάτων Επειγόντων στο ΕΣΥ

Την πρόθεσή του να δημιουργηθούνανεξάρτητα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία όπου θα γίνεται διαχωρισμόςτων ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσηλευτήρια, εξετάζει ο υπουργός Υγείαςκ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα όπως σημείωσε, την κινητικότητακαι τον αναπροσανατολισμό κάποιων νοσοκομείων την κάνουμε και γι αυτό τοφαινόμενο.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στηνπράξη», σημείωσε ο υπουργός, «είναι ότι όλοι θέλουν τα μεγάλα νοσοκομεία, άρα έχουμε πολύ μεγάληπροσέλευση ασθενών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και για κάποια ώρα, μέχρι νακατευθυνθεί ο κάθε ασθενής στο θάλαμό του, δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Δενείναι κάτι καινούργιο».

Αναφορικά με τον αξονικό τομογράφο του Ευαγγελισμού, ο οποίος λειτουργεί ήδη κανονικά από τις 11 το πρωί, ο υπουργός, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα το νοσοκομείο θα παραλάβει και τον ολοκαίνουργιο αξονικό μέσω ΕΣΠΑ.

Σε ερώτηση σχετικά με τους ασθενείς που φαίνονται συνωστισμένοι στα Επείγοντα Περιστατικά σήμερα, μετά από κάποιες φωτογραφίες που έδωσαν οι ειδικευόμενοι στονΕυαγγελισμό,ο υπουργός δήλωσε:

«Τους ευχαριστώ για αυτή τηφωτογραφία. Δεν ξέρω βέβαια γιατί την έβγαλαν τώρα. Έπρεπε να την έχουν βγάλειεδώ και πολλούς μήνες, καθώς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλαεφημερεύοντα νοσοκομεία, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ασθενείς».