ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ: την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ναανακοινωθούν οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την ΠρωτοβάθμιαΦροντίδα Υγείας  και για την αναδιοργάνωσητου ΕΟΠΥΥ.
ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ: την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ναανακοινωθούν οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την ΠρωτοβάθμιαΦροντίδα Υγείας και για την αναδιοργάνωσητου ΕΟΠΥΥ.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργόςΥγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την συνάντηση που είχε με τον ΓενικόΕπιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή.

Οι αποφάσεις είναι γεγονός ότι πάνελίγο πίσω, καθώς ο υπουργός είχε ανακοινώσει ότι την 1η Νοεμβρίου θαέχουμε έναν καινούριο ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο ο δημόσιος διάλογος για την ΠρωτοβάθμιαΦροντίδα Υγείας συνεχίζεται, τα πορίσματα για την ανάπτυξη της ΠΦΥ διαδέχονταιτο ένα το άλλο και ο υπουργός έχει δηλώσει ότι θα εξαντλήσει το θέμα της συζήτησης, καθώς αποτελεί σημαντικήπροτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ , κανείς δενκρύβει ότι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός Οργανισμός της χώρας έχει ανάγκη απόριζική αναμόρφωση και ακόμη και ο ίδιος ο κ. Ρακιντζής στην σημερινή τουσυνάντηση με τον υπουργό παραδίδοντάς του τα δύο πορίσματα, αναφέρθηκεστο θέμα, τονίζοντας ότι: « η εικόνα του ΕΟΠΥΥ θέλει φτιάξιμο από την αρχή».