ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Καμία ευθύνη από το υπ. Υγείας για τον ΕΕΣ και το Ερρ. Ντυνάν

Τη θέση του υπουργείου Υγείας απέναντι στο ζήτηματου Ερυθρού Σταυρού ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στα μέλη τηςπροσωρινής διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού και τον Πρόεδρό τηςΣεβασμιώτατο κ. Παύλο, Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένηςκαι Βάρης κατά τη διάρκεια σημερινής  συνάντησης .
Καμία ευθύνη από το υπ. Υγείας για τον ΕΕΣ και το Ερρ. Ντυνάν

Τη θέση του υπουργείου Υγείας απέναντι στο ζήτηματου Ερυθρού Σταυρού ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στα μέλη τηςπροσωρινής διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού και τον Πρόεδρό τηςΣεβασμιώτατο κ. Παύλο, Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένηςκαι Βάρης κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης .

Οκ. Γεωργιάδης εξέθεσε συνοπτικά στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ τηνυφιστάμενη κατάσταση τόσο του ΕΕΣ όσο και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» καιεστίασε στη σημασία της συνεννόησης και της συνεργασίας του προσωρινούΔιοικητικού Συμβουλίου με την ηγεσία του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

ΟΥπουργός Υγείας παρέλαβε υπόμνημα της προσωρινής Διοικήσεως του ΕΕΣ με τοαίτημα για βοήθεια και στήριξη. Επανέλαβε ωστόσο ότι λόγω της νομικής τουυποστάσεως αλλά και της διεθνούς διαστάσεως του θέματος, η κυβέρνηση οφείλει,πρώτον, να εφεσιβάλει την απόφαση συγκροτήσεως σε Σώμα τού προσωρινού Δ.Σ. και, δεύτερον, ότι δεν αναλαμβάνει ευθύνη για την περαιτέρω πορεία τουΕΕΣ και του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", η οποία βαρύνειαποκλειστικά τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ.