ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αττικόν: Τέλος στα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης πιστώσεων

Σταματάγια μία εβδομάδα τα τακτικά χειρουργεία και τις προγραμματισμένες εισαγωγές τονοσοκομείο Αττικόν, λόγω έλλειψης χειρουργικών υλικών και πιστώσεων!
Αττικόν: Τέλος στα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης πιστώσεων

Σταματάγια μία εβδομάδα τα τακτικά χειρουργεία και τις προγραμματισμένες εισαγωγές τονοσοκομείο Αττικόν, λόγω έλλειψης χειρουργικών υλικών και πιστώσεων!

Μεέγγραφό του προς τους συντονιστές Διευθυντές του νοσοκομείου ο Διοικητής τουΝοσοκομείου «Αττικόν» δίνει εντολή για διακοπή των εισαγωγών τακτικών χειρουργικώνπεριστατικών, ειδικά αγγειοχειρουργικών περιστατικών, οφθαλμολογικών καιορθοπεδικών περιστατικών, καθώς το νοσοκομείο αδυνατεί να εξασφαλίσει τις αμέσωςεπόμενες ημέρες τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά (π. χ. stent),καθώςεξαντλήθηκαν οι πιστώσεις από τον προυπολογισμό του νοσοκομείου για το 2013.

Τομεσημέρι, ο κ. Η. Λαμπίρης , θα δώσει ακριβείς κατευθύνσεις στους ΣυντονιστέςΔιευθυντές για το είδος των τακτικών περιστατικών που μπορεί να καλύψει τονοσοκομείο. Όπως είπε ο ίδιος στο onmed.gr «εξαίρεση θα υπάρχει για τους καρκινοπαθείςασθενείς, αλλά το νοσοκομείο δεν μπορεί τουλάχιστον για 4-5 ημέρες να πραγματοποιήσειαγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς τα υλικά που απαιτούνται για μία απλήεπέμβαση τοποθέτησης stent κοστίζουν τολιγότερο 50.000 ευρώ».

ΟΔιοικητής του νοσοκομείουκ. Η. Λαμπίρης έχει ειδοποιήσει τη 2η ΥΠΕκαι ήδη γίνονται προσπάθειες μεταφοράς των πιστώσεων από διάφορους άλλους κωδικούς,προκειμένου να εξευρεθούν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.Παράλληλα, θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση από τη 2η ΥΠΕ. Ο ίδιος εκτιμά,ότι η αναστολή των τακτικών χειρουργείων θα διαρκέσει περίπου 4-5 ημέρες, τοπολύ μία εβδομάδα.

Σημειώνεταιότι ο κ. Η. Λαμπίρης έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Διοικητή,εδώ και 1,5 χρόνο καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι μετά από 4 χρόνια σε αυτή τη θέσηπροσέφερε ότι ήταν δυνατόν.

«Ότανήρθα στο νοσοκομείο, βλέπαμε στα εξωτερικά ιατρεία 70.000 ασθενείς το χρόνο καικάναμε 6.000 επεμβάσεις. Τέσσερα χρόνια μετά, με την ίδια όμως δυναμικότητα σεκρεβάτια και με λιγότερο προσωπικό, πραγματοποιούμε 10.000 χειρουργεία το χρόνοκαι βλέπουμε 200.000 ασθενείς. Η πληρότητά μας είναι πια της τάξης του 130% καιγι αυτό έχουμε σε καθημερινή βάση ράντζα στο νοσοκομείο. Σήμερα πια, τονοσοκομείο Αττικόν θεωρείται ένα από τα πιο μάχιμα νοσοκομεία και είναι το πρώτονοσοκομείο επιλογής για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, αλλά οι πιστώσεις τουπρουπολογισμού δεν καλύπτουν τα έξοδα μας».

Σημειώνεταιότι περίπου σε 10-15 ημέρες ο κ. Η. Λαμπίρης θα αντικατασταθεί από την κα.Ευαγγελία Γιαννακάκου, η οποία διορίστηκε στη θέση της διοικήτριας τουνοσοκομείου στις 5 Νοεμβρίου.