ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αττικόν: Τέλος στα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης πιστώσεων

Αττικόν: Τέλος στα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης πιστώσεων
Σταματά για μία εβδομάδα τα τακτικά χειρουργεία και τις προγραμματισμένες εισαγωγές το νοσοκομείο Αττικόν, λόγω έλλειψης χειρουργικών υλικών και πιστώσεων!

Σταματά για μία εβδομάδα τα τακτικά χειρουργεία και τις προγραμματισμένες εισαγωγές το νοσοκομείο Αττικόν, λόγω έλλειψης χειρουργικών υλικών και πιστώσεων!


Με έγγραφό του προς τους συντονιστές Διευθυντές του νοσοκομείου ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Αττικόν» δίνει εντολή για διακοπή των εισαγωγών τακτικών χειρουργικών περιστατικών, ειδικά αγγειοχειρουργικών περιστατικών, οφθαλμολογικών και ορθοπεδικών περιστατικών, καθώς το νοσοκομείο αδυνατεί να εξασφαλίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά (π. χ. stent),καθώς εξαντλήθηκαν οι πιστώσεις από τον προυπολογισμό του νοσοκομείου για το 2013.


Το μεσημέρι, ο κ. Η. Λαμπίρης , θα δώσει ακριβείς κατευθύνσεις στους Συντονιστές Διευθυντές για το είδος των τακτικών περιστατικών που μπορεί να καλύψει το νοσοκομείο. Όπως είπε ο ίδιος στο onmed.gr «εξαίρεση θα υπάρχει για τους καρκινοπαθείς ασθενείς, αλλά το νοσοκομείο δεν μπορεί τουλάχιστον για 4-5 ημέρες να πραγματοποιήσει αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς τα υλικά που απαιτούνται για μία απλή επέμβαση τοποθέτησης stent κοστίζουν το λιγότερο 50.000 ευρώ».


Ο Διοικητής του νοσοκομείουκ. Η. Λαμπίρης έχει ειδοποιήσει τη 2η ΥΠΕ και ήδη γίνονται προσπάθειες μεταφοράς των πιστώσεων από διάφορους άλλους κωδικούς, προκειμένου να εξευρεθούν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Παράλληλα, θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση από τη 2η ΥΠΕ. Ο ίδιος εκτιμά, ότι η αναστολή των τακτικών χειρουργείων θα διαρκέσει περίπου 4-5 ημέρες, το πολύ μία εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Η. Λαμπίρης έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Διοικητή, εδώ και 1,5 χρόνο καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι μετά από 4 χρόνια σε αυτή τη θέση προσέφερε ότι ήταν δυνατόν.


«Όταν ήρθα στο νοσοκομείο, βλέπαμε στα εξωτερικά ιατρεία 70.000 ασθενείς το χρόνο και κάναμε 6.000 επεμβάσεις. Τέσσερα χρόνια μετά, με την ίδια όμως δυναμικότητα σε κρεβάτια και με λιγότερο προσωπικό, πραγματοποιούμε 10.000 χειρουργεία το χρόνο και βλέπουμε 200.000 ασθενείς. Η πληρότητά μας είναι πια της τάξης του 130% και γι αυτό έχουμε σε καθημερινή βάση ράντζα στο νοσοκομείο. Σήμερα πια, το νοσοκομείο Αττικόν θεωρείται ένα από τα πιο μάχιμα νοσοκομεία και είναι το πρώτο νοσοκομείο επιλογής για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, αλλά οι πιστώσεις του προυπολογισμού δεν καλύπτουν τα έξοδα μας».


Σημειώνεται ότι περίπου σε 10-15 ημέρες ο κ. Η. Λαμπίρης θα αντικατασταθεί από την κα. Ευαγγελία Γιαννακάκου, η οποία διορίστηκε στη θέση της διοικήτριας του νοσοκομείου στις 5 Νοεμβρίου.


 

BEST OF NETWORK

Οριστικό: Νέα παράταση του lockdown ανακοινώνει ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στο διάγγελμά του

Βεβαιώσεις μετακίνησης: Τι ισχύει για τα έγγραφα μετά την παράταση του lockdown

Ντιέγκο Μαραντόνα: Αυτό σκότωσε τον «Θεό» - Ζήτησε να μην πάει φυλακή ο γιατρός του

Έξαλλος ο Ερντογάν με τον Τραμπ! Πόλεμος Τσαβούσογλου - Πομπέο στο ΝΑΤΟ για την Ελλάδα

Συγκλονίζει εθελοντής του εμβολίου των Pfizer και Biontech

Κρούσματα σήμερα: Νέα εκτόξευση - «Πνίγονται» ξανά με 538 η Θεσσαλονίκη και 413 η Αττική

Πόσα χρήματα ζητά ως αποζημίωση ο Γιάννης Λαγός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μετά τη Μέρκελ και ο Τραμπ! Νέο «ράπισμα» σε Ερντογάν - Στην απομόνωση ο Σουλτάνος

Αυτός είναι ο ευρωβουλευτής που συνελήφθη σε σεξουαλικό κορονοπάρτι

Eπίδομα θέρμανσης 2020: Ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Καιρός Χριστούγεννα: Η εκτίμηση του Αρναούτογλου για κρύο και χιόνια...

Αποκάλυψη τώρα: Αυτός είναι ο Αντώνης του «Αντώνη αγάπη μου, έλα πάρε με από 'δω»