ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κινητικότητα, αλλά και απολύσεις, για 6.000 γιατρούς του ΙΚΑ

Τα σχέδια κινητιτκότητας αλλά και τις επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο επίκεντρο των σχεδιασμών, βρίσκονται οι 6.000 γιατροί του ΙΚΑ, η πλειοψηφία των οποίων θα τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας, ενώ για περίπου 1000-1200 γιατρούς ανοικτό είναι το ενδεχόμενο της απόλυσης.
Κινητικότητα, αλλά και απολύσεις, για 6.000 γιατρούς του ΙΚΑ

Τα σχέδιακινητιτκότητας αλλά και τις επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, επεξεργάζεται τουπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο επίκεντρο των σχεδιασμών, βρίσκονταιοι 6.000 γιατροί του ΙΚΑ, η πλειοψηφία των οποίων θα τεθεί σε καθεστώςκινητικότητας, ενώ για περίπου 1000-1200 γιατρούς ανοικτό είναι το ενδεχόμενοτης απόλυσης.

Οσχεδιασμός γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το οποίο θα συμμετέχειστη δεύτερη φάση της κινητικότητας με περισσότερους υπαλλήλους σε σχέση με τηνπρώτη φάση της κινητικότητας.

Σύμφωναμε τις έως τώρα πληροφορίες, το υπουργείο Υγεάις μελετά στο πλαίσιο τηςαναδιοργάνωσης της πρωτοβάθμαις φροντίδας υγείας, να τεθούν σε κινητικότητα οι6.000 γιατροί του ΙΚΑ και τουλάχιστον 900 εργαζόμενοι από τα δημόσια νοσοκομεία.

Τουπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τη δική του πλευρά και σύμφωνα μεπληροφορίες που μετέδωσε ο skai, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτύχει τηδέσμευση για 4.000 απολύσεις από το δημόσιο το 2013 με 1.200 απολύσεις γιατρών του ΙΚΑ.

Σύμφωναπάντα με πληροφορίες του skai από το υπουργείο ΔιοικητικήςΜεταρρύθμισης, 1.200 γιατροί του ΙΚΑ που έχουν ειδικότητα για πρωτοβάθμιεςυπηρεσίες υγείας, π.χ. εντατικολόγοι, θωρακοχειρουργοί, κ.λπ. ενδεχομένως νααπολυθούν για να προσληφθούν στις θέσεις τους 1200 γιατροί ειδικοτήτων συμβατώνμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Οι 1200 νέοι – με βάση τις πληροφορίες - θα ενταχθούνστον νέο οργανισμό που ενδεχομένως να αναλάβει τις υπηρεσίες πρωτοβάθμαιςφροντίδας υγείας, μετά τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή και μόνο υπηρεσιώνυγείας.

Οιυπόλοιποι περίπου 5.000 γιατροί του ΕΟΠΠΥ θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας,και είτε θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ είτε στο νέο φορέα, εφόσον συσταθεί.

Διαβάστε επίσης εδώ