ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΕΝΓΕ: ο Μητσοτάκης εκθέτει τον Αδωνι στο θέμα των γιατρών

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης έχει εκθέσει ανεπανόρθωτατον υπουργό Υγείας, επιβεβαιώνοντας σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τις επικείμενες διαθεσιμότητες5.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τους οποίους 1200 θα απολυθούν, ενώ ο υπουργόςΥγείας αρνείται να διαψεύσει ρητά ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ.

ΟΕΝΓΕ: ο Μητσοτάκης εκθέτει τον Αδωνι στο θέμα των γιατρών

Δηλώσειςαναφορικά με την ομιλία του υπουργού Υγείας κατά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ,πραγματοποίησαν πριν από λίγο ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ.Δημήτρης Βαρνάβας μαζί με τον Α’ αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγουκ. Γιάννης Μπασκόζος.

Τοκείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

«Οκ. Άδωνης Γεωργιάδης επισκέφτηκε την Άλμα Ατα του Καζακστάν για ναπαρακολουθήσει τη διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά είναι φανερόπως τίποτα δεν κατάλαβε για το τι σημαίνει ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιαςφροντίδας υγείας, οικογενειακός γιατρός, ομάδα υγείας, πρόληψη,αποκατάσταση και κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Τομόνο που καταλαβαίνει είναι τα νούμερα που του υποδεικνύουν η τρόικα και οιμνημονιακές πολιτικές. Ήδη ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωταεπιβεβαιώνοντας σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τις επικείμενες διαθεσιμότητες5.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τους οποίους 1200 θα απολυθούν, ενώ ο υπουργόςΥγείας αρνείται να διαψεύσει ρητά ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Οιγιατροί ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να φοβούνται και ποιους μπορούν ναεμπιστεύονται και επιστρέφουν τα προσβλητικά σχόλια του υπουργού πως τάχα δενκατάλαβαν τι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές του ΕΟΠΥΥ.

Κατανοούμετο σοκ που έχει πάθει ο κ Γεωργιάδης.

Αςμην ανησυχεί. Η επιβεβαίωση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο της καταδίκης τηςκυβερνητικής πολιτικής είναι προ των πυλών».