ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εσοδα 700 εκατ. ευρώ από τα απογευματινά χειρουργεία

Με 700 εκατομμύρια ευρώ αναμένεταινα τονωθεί το ΕΣΥ  από την λειτουργία τωναπογευματινών χειρουργείων τους πρώτους 18 μήνες, καθώς θα αυξηθούν ταπεριστατικά νοσηλείας κατά 370.000, σύμφωνα με μελέτη την οποία εκπονούν οι ίδιοιοι γιατροί.
Εσοδα 700 εκατ. ευρώ από τα απογευματινά χειρουργεία

Με 700 εκατομμύρια ευρώ αναμένεταινα τονωθεί το ΕΣΥ από την λειτουργία τωναπογευματινών χειρουργείων τους πρώτους 18 μήνες, καθώς θα αυξηθούν ταπεριστατικά νοσηλείας κατά 370.000, σύμφωνα με μελέτη την οποία εκπονούν οι ίδιοιοι γιατροί.



Το θέμααυτό, αναμένεται να συζητήσει ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης την Δευτέρασε συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ιατρικής ΕταιρείαςΣυντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ.



Οι γιατροί θα παρουσιάσουν την πρότασή τους γιατη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα Δημόσια Νοσοκομεία.



Οι γιατροί εκτιμούν ότι πρέπει να συνδεθεί ο μισθός τους με τηναπόδοση, προκειμένου να μην οδηγούνται συνάδελφοί τους σε άλλες λύσεις όπως είναιτο «φακελάκι» αλλά και η στροφή προς τον ιδιωτικό τομέα.

Πάντως ο υπουργός αναμένεται να προχωρήσειτο εγχείρημα των απογευματινών χειρουργείων και ήδη μία γεύση έδωσε χθες, κατάτην διάρκεια του συνεδρίου των Financial Times για τηνΙδιωτική Ασφάλιση. Όπως τόνισε ο υπουργός, τα οικονομικά του ΕΣΥ μπορούν ναβελτιωθούν σημαντικά μέσω πακέτων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Διαβάστε ακόμη:


Συνεργασία ΕΣΥ με Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες