ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Άδωνις για ιδιωτικά διαγνωστικά: Θα πάρω άδεια από την τρόικα

Σε διαφορετικό μήκοςκύματος κινήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίοςπαραδέχθηκε στους εκπροσώπους των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων ότι θαπάρει άδεια από την τρόικα
Άδωνις για ιδιωτικά διαγνωστικά: Θα πάρω άδεια από την τρόικα

Σε διαφορετικό μήκοςκύματος κινήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίοςπαραδέχθηκε στους εκπροσώπους των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων ότι θαπάρει άδεια από την τρόικα για την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, όταν μίαμέρα πριν φώναζε στους δημοσιογράφους ότι «θέλει να πάρει εκείνος τη δόξα γιατο αυτονόητο και όχι ο Τόμσεν», αναφερόμενος στις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Η υπόσχεση του ΆδωνιΓεωργιάδη ότι «…θα μιλήσει στην τρόικα για το θέμα τους», οδήγησε τουςεκπροσώπους των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων στο τέλος της επίσχεσηςυπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, την οποία έιχαν ξεκινήσειστις 7 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ουπουργός Υγείας δεσμεύτηκε «για την ενίσχυση του κωδικού πληρωμών των ιδιωτικώνδιαγνωστικών ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του συστήματος επιστροφών καιδιαβεβαίωσε ότι αναμένει την έγκριση της Τρόικας σε αίτημά του για μεταφοράχρημάτων στον κωδικό. Δεσμεύτηκε επίσης για την άμεση θεσμοθέτηση κοινήςεπιτροπής του Υπουργείου Υγείας, που θα έχει ως στόχο αφενός τον καθορισμό τωνειδικότερων όρων ενός δικαιότερου συστήματος τηρήσεως του προϋπολογισμού τουΕΟΠΥΥ και αφετέρου την διαμόρφωση των όρων της συμβάσεως για το 2014.

Ωστόσο, ο κ. Α.Γεωργιάδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίωνότι τα σημειώματα σχετικά με το claw back έχουν ήδη ετοιμαστεί.