ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΠ: Ο υπουργός δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των φαρμάκων, μόνο για το κόστος

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κρίνει ως αναγκαία για τοθέμα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά μετά τησυνέλευση του ΙΣΠ το βράδυ της Τετάρτης στον ΙΣΠ, όπου ο υπουργός Υγείαςαποδοκιμάστηκε έντονα.

ΙΣΠ: Ο υπουργός δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των φαρμάκων, μόνο για το κόστος

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κρίνει ως αναγκαία για τοθέμα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, μετά τησυνέλευση του ΙΣΠ το βράδυ της Τετάρτης στον ΙΣΠ, όπου ο υπουργός Υγείαςαποδοκιμάστηκε έντονα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά κρίνει αναγκαία την παρέμβασητου Πρωθυπουργού, διότι ο ΥπουργόςΥγείας στην τοποθέτησή του, στην έκτακτησυγκέντρωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά στο Μέγαρο του ΟΛΠ, έδειξε εμφανώς ότι δεν έχει γνώση των διεθνώνεπιστημονικών δεδομένων, σχετικά με τηνΠερίθαλψη των πολιτών και των αναγκών της. Επίσης μετά παρρησίας δήλωσε ότι«ασκεί την πολιτική της Κυβέρνησης» καιότι ο ίδιος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΠ αναφέρει τα σημεία στα οποίαεπικεντρώθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Εκτός των άλλων, ο υπουργός τόνισε :

• Την απόλυση χιλιάδων ιατρών από την ΠΦΥ

• Τηναπομάκρυνση χιλιάδων ιατρικών ειδικοτήτων από την ΠΦΥ

• Τηνεκχώρηση πακέτων εργαστηριακών εξετάσεων σε ιδιωτικά συμφέροντα κατόπινσυμφωνιών

• Αναφερόμενοςστην πρόσφατη επίσκεψή του στο Καζακστάν, επικαλέστηκε την Διακήρυξη της Διεθνούς Διάσκεψης για την ΠΦΥ που έλαβεχώρα το 1978 στην Άλμα-Άτα, η οποία όμωςαναφερόταν σε χώρες του τρίτου κόσμου που προσπαθούσαν να δημιουργήσουνυποτυπώδη πρόληψη και περίθαλψη για τους πολίτες τους χωρίς να διαθέτουνιατρούς και μέσα

• Απέρριψεσχεδόν στο σύνολό της την αναγκαιότητα εξέτασης των πολιτών στην ΠΦΥ από ιατρούςειδικοτήτων, τόσο στις δομές τηςΔημόσιας Υγείας, όσο και τωνσυμβεβλημένων ιατρών

• Κατέστησεσαφές, ότι δεν είναι μείζονος σημασίας η επάρκεια και η ασφάλεια τηςφαρμακευτικής αγωγής, αλλά το κόστος τηςστον Κρατικό Προϋπολογισμό

• Θέλει ναθεσμοθετήσει την Αντιποίηση της Ιατρικής Ειδικότητος, ισχυριζόμενος ότι η οφθαλμολογική εξέτασημπορεί να γίνει από Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο

«Η εφαρμογή των θέσεων αυτών θέτει σε άμεσο κίνδυνο τηνΥγεία του Ελληνικού Λαού και όχι μόνο, επισημαίνει η πρόεδρος του ΙΣΠ Βαρβάρα Ανεμοδουρά. Κανένα σύστημα Υγείας δενμπορεί να είναι ασφαλές και επαρκές όταν ο Υπουργός δεν μπορεί νααιτιολογήσει, γιατί ο ασφαλισμένοςπολίτης εν έτει 2013 αντί να απολαμβάνει ειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, να του παρέχονται υπηρεσίες «μειωμένηςεπιστημονικής εγκυρότητας» από άλλες ιατρικές ειδικότητες αντί αυτών πουχρειάζεται. Η αποδόμηση μέσω«ανθρωποθυσίας» και της «εκατόμβης» χιλιάδων ιατρών και εργαζόμενων στην ΠΦΥθέτει σε κίνδυνο και ανεπάρκεια κυρίως την Περίθαλψη των πολιτών.

Μετά τα ανωτέρω καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεσαπρωτοβουλία, προκειμένου να αναστείλειτα σχέδια διάλυσης της Περίθαλψης του Ελληνικού Λαού και κυρίως την επικίνδυνηυποβάθμιση της ΠΦΥ».

Διαβάστε επισης

Με υπογραφή Αδωνι η ταφόπλακα και στα εμβόλια

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους

Ο Άδωνις δίνει σε ιδιώτες τα κέντρα υγείας με ύποπτες διαδικασίες

Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλω τον Αδωνι

ΟΟΣΑ: Καταδικάζονται στην αρρώστια οι 'Ελληνες από τις περικοπές στην Υγεία

Άδωνις: Σε αργία για 15 ημέρες οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

«Ο Άδωνις έκανε τα νοσοκομεία …περίπτερα». Δεν έχουν ούτε για πετρέλαιο