ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στα χέρια ήρθαν οι γιατροί της ΝΔ για την απεργία στον ΕΟΠΥΥ

Μέχρι και ξύλο έπεσε στη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της ΝΔ το απόγευμα της Πέμπτης.
Στα χέρια ήρθαν οι γιατροί της ΝΔ για την απεργία στον ΕΟΠΥΥ

Μέχρι και ξύλο έπεσε στη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της ΝΔτο απόγευμα της Πέμπτης.

Συνδικαλιστές γιατροί του ΕΟΠΥΥ πoυ πρόσκεινται στη ΝέαΔημοκρατία, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες κατά τη διάρκεια της συνέδρίασης του ΤομέαΥγείας της ΝΔ, που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση των μελών του Τομέα Υγείαςαπό τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα για τιςκινήσεις της κυβέρνησης σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, που υπάρχουν αυτή τη στιγμήστην Υγεία, δηλαδή μεταρρύθμιση ΕΟΠΥΥ, απολύσεις γιατρων ΕΟΠΥΥ, κινητικότηταστα δημόσια νοσοκομεία.


Η ένταση στο ακροατήριο ήταν αναμενόμενη από όλους τουςπαρευρισκόμενους, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι οι γιατροί θα έφταναν στο σημείονα πιαστούν στα χέρια και να ρίχνουν μπουνιές.


Το ήδη βεβαρυμένο κλίμα πυροδοτήθηκε όταν κάποιος από τουςμετριοπαθείς γιατρούς, θέλησε να ακούσει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας καιφώναξε στους συναδέλφους του και ειδικά στον πρόεδρο της ΠανελλήνιαςΟμοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Χρονόπουλο.

Αμέσως ορισμένοι συνάδελφοι του κ. Χρονόπουλου άρχισαν ναυποστηρίζουν τον προέδρο τους, ενώ άλλοι γιατροί προτίμησαν να πάρουν το μέροςτων μετριοπαθών.

Οι 2-3 πιο θερμόαιμοι ήρθαν στα χέρια με έναν πολύ εύσωμοάνδρα, ενώ ο υπουργός και ο υφυπουργός έμειναν αμίλητοι για αρκετή ώρα,αντιλαμβανόμενοι ότι η οποιαδήποτε παρέμβασή τους εκείνη τη στιγμή, θαδυναμίτιζε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Οι ψυχραιμότεροι χώρισαν τους γιατρούς και μετά από αυτό τογεγονός ο κ. Χρονόπουλος και οι συνάδελφοί του, όπως και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος, αποχώρησαν από την αίθουσα.