ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Σπάρτης: απειλείται με κλείσιμο η Παθολογική κλινική

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο  νακλείσει στις 16 Δεκεμβρίου, λόγω έλλειψης γιατρών, βρίσκεται η παθολογική κλινική τουνοσοκομείου Σπάρτης.
Νοσ. Σπάρτης: απειλείται με κλείσιμο η Παθολογική κλινική

Ορατός είναι ο κίνδυνος νακλείσει στις 16 Δεκεμβρίου, λόγω έλλειψης γιατρών, η παθολογική κλινική τουνοσοκομείου Σπάρτης.

Το ενδεχόμενο αυτό θα σημάνει την αναγκαστικήδιακομιδή των ασθενών, που θα βρίσκονται για νοσηλεία στην κλινική, σε άλλανοσοκομεία με πρώτο αυτό της Τρίπολης.

Το πρόβλημα προκαλείται εξαιτίας μιαςσυνταξιοδότησης και δύο αποχωρήσεων, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνειμόνο δύο παθολόγοι γιατροί στο νοσοκομείο, που καλύπτει όλο τον νομό Λακωνίας, και μαζί με μία γιατρό που εξυπηρετεί απότο Βλαχιώτι, οι εφημερίες μπορούν να καλύψουν μόνο τον μισό μήνα.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στονοσοκομείο, Χρήστος Καλαμπαλίκης μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕσημείωσε ότι, θα οδηγηθεί σε κλείσιμο η παθολογική, διότι οι εφημερίες βγαίνουνμόνο για τον μισό μήνα, ενώ υπάρχει πρόβλημα έλλειψης γιατρών και στηνκαρδιολογική, την παιδιατρική και τη χειρουργική κλινική, που έχουν από δύομόνο ειδικευμένους γιατρούς, αντίστοιχα, η κάθε κλινική συν έναν επικουρικό πουέχει η χειρουργική.

Ο κ. Καλαμπαλίκης ανέφερε ότι σε έκτακταπεριστατικά, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, οι γιατροίπηγαίνουν στο νοσοκομείο και αντιμετωπίζουν τα περιστατικά άσχετα με το ανέχουν εφημερία.

Πρόσθεσε ότι, για τα προβλήματα υποστελέχωσης τουνοσοκομείου, οι εργαζόμενοι είχαν ενημερώσει εγκαίρως από τον Μάρτιο του 2012,όλους τους παράγοντες του νομού, σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην ΠεριφερειακήΕνότητα, αλλά προσλήψεις δεν έγιναν και τώρα η κατάσταση έχει φτάσειστο απροχώρητο.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας ΜαρίαΤσιρώνη επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «οι τραγικές ελλείψεις προσωπικούπου αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Σπάρτης, έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωσητμημάτων ή κλινικών, την αναγκαστική ως εκ τούτου διακομιδή ασθενών σεάλλα γειτονικά νοσοκομεία και την αύξηση των κινδύνων και της ταλαιπωρίας τωνπολιτών- ασθενών».

Η κ. Τσιρώνη, σημειώνει ότι υπάρχουν σοβαρέςελλείψεις στην υγειονομική κάλυψη του νομού και δεν περισσεύει κανείςγια διαθεσιμότητα.

Επιπλέον, η πρόεδρος του Ιατρικού ΣυλλόγουΛακωνίας, τονίζει πως αναμένει άμεσες ενέργειες από το υπουργείο Υγείας, αλλά και την πίεση τηςτοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων προς την Πολιτεία, τονίζοντας «ότιη ζωή και η ποιότητα ζωής του πολίτη καθώς και η στήριξη των δομών Υγείας δενπρέπει να σταματά στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ: Πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς προαναγγέλλει το υπουργείo