ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΕΥΥΠ- ΕΟΠΥΥ: 6μηνη παράταση επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων

Τηνεξάμηνη παράταση των επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων, όπως ορίζει οΝόμος, ζητά από την κυβέρνηση ο Σύλλογος Υγειονομικού Επιστημονικού ΠροσωπικούΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας να μην μεταθέτει τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες στουςγιατρούς
ΣΕΥΥΠ- ΕΟΠΥΥ: 6μηνη παράταση επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων

Τηνεξάμηνη παράταση των επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων, όπως ορίζει οΝόμος, ζητά από την κυβέρνηση ο Σύλλογος Υγειονομικού Επιστημονικού ΠροσωπικούΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας να μην μεταθέτει τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες στουςγιατρούς.

ΟΣΕΥΥΠ – ΕΟΠΥΥ καλεί αύριο Τρίτη στις 11.00 το πρωί τα μέλη τους όμορους Δήμουςκαι τους μαζικούς φορείς στη συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ Ηλιούπολης, προκειμένου ναδηλώσουν ότι δε θα επιτρέψουν στην Κυβέρνηση να καταστρέψει τη ΔημόσιαΠρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Εξ’άλλουο Σύλλογος, συνεχίζει τον απεργιακό του αγώνα, όπως αναφέρει, για να μηνκλείσουν οι Δημόσιες Δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να μηναπολυθεί κανείς εργαζόμενος στον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, συμμετέχει στις διαδικασίες ΕπιτροπήςΚοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ενώ, όπως υπογραμμίζει,ο διάλογος με τον υπουργό Υγείας θα γίνει, εφόσον κληθεί ο κλάδος να καταθέσειτις προτάσεις του από μηδενική βάση και όχι στη βάση της καταστροφολογίας καιτων απολύσεων. Ο ΣΕΥΥΠ- ΕΟΠΥΥ ζητά όχι μόνο να μην κλείσουν οι Μονάδες Υγείαςαλλά και να αναβαθμιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.