ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ: δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς περιορισμούς και «εισιτήρια» ντροπής

Υγειονομική φτώχεια για τους πολλούς και Υγεία για λίγους, σηματοδοτούν οι αναφορές του υπουργού Υγείας, κάθε φορά που εξαγγέλει μεταρρυθμίσεις στην υγεία.
ΣΥΡΙΖΑ: δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς περιορισμούς και «εισιτήρια» ντροπής

Κάθε φορά που ο κ. Γεωργιάδης εξαγγέλλειμεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλάότι αυτό σημαίνει λιγότερες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καιμεγαλύτερη οικονομική του επιβάρυνση.

Με λίγα λόγια Υγεία γιαλίγους, υγειονομική φτώχεια για τους πολλούς!

Αυτό αναφέρει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ,σχολιάζοντας την Διάσκεψη Υψηλού επιπέδου για την Μεταρρύθμιση Υγείας, πουπραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής.

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της ΑξιωματικήςΑντιπολίτευσης:

«Με τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε «αποκλειστικό αγοραστήυπηρεσιών» καταργείται ουσιαστικά ο δημόσιος χαρακτήρας της ΠρωτοβάθμιαςΦροντίδας Υγείας, συρρικνώνονται τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ με καταργήσεις-συγχωνεύσεις και οι ασφαλισμένοι θα χάσουν μια σειρά από δωρεάν παροχές όπωςιατρική περίθαλψη, συνταγογράφηση, εργαστηριακές εξετάσεις, εμβολιασμούς κ.ά

Το μοντέλο που προωθούν ευνοεί προνομιακά τις μεγάλεςεπιχειρήσεις υγείας και θα οδηγήσει σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον όπου οιλειτουργοί της υγείας θα υποβαθμίζονται επαγγελματικά και επιστημονικά ενώ οιασθενείς θα βάζουν όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη την ώρα της ανάγκης.

Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι θα περιοριστούνσε ένα «βασικό ή στοιχειώδες» πακέτο παροχών στη λογική του “health voucher”. Για να καλύψουν τις υγειονομικές τουςανάγκες οι πολίτες θα αναγκάζονται να προσφύγουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείαςμε καταστροφική οικονομική επιβάρυνση ή να παραμείνουν χωρίς επαρκή περίθαλψημε ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία τους.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ελεύθερη πρόσβαση τωνπολιτών σε ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και καθολικό σύστημα υγείας, χωρίςπεριορισμούς και «εισιτήρια της ντροπής» είναι μονόδρομος».