ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στη Βουλή θα συζητηθεί η σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Υγείας έγγραφα αναφορικά με την προγραμματική σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Στη Βουλή θα συζητηθεί η σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Υγείας έγγραφααναφορικά με την προγραμματική σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο τουκοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τα έγγραφα αυτά αναρτήθηκαν την Τρίτη στο διαδικτυακό τόπο τηςΒουλής αλλά ως ημερομηνία αποστολής έχουν την 6η Νοεμβρίου.

Το διαβιβαστικό έγγραφο υπογράφει η υφυπουργός Υγείας ΖέτταΜακρή και κατατέθηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτήςτων Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη ζητώντας να ενημερωθεί για τουςδιαχειριστικούς ελέγχους στους δύο φορείς.

Ανάμεσα σε αυτά που διαβιβάστηκαν στη Βουλή βρίσκεται πρόσφατοενημερωτικό έγγραφο αλλά και δελτία Τύπου που συνέταξε το ΚΕΕΛΠΝΟ στα τέληΑυγούστου του 2013.

Διαβιβάζεταιεπίσης ερώτηση που είχε κατατεθεί από 56 βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσα τους και οσημερινός υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, τον Οκτώβριο του 2012 για τη μηεκτέλεση της σύμβασης ανάμεσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΟΚΑΝΑ, στις 24.10.2012, αλλάκαι απαντητικό έγγραφο από την υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή με ημερομηνία2.9.2013.

Σημειώνεταιότι η σύμβαση αυτή αφορούσε τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ το 2011, μετη διάθεση 20 εκατομμυρίων ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ για τη δημιουργία ΚέντρωνΠρόληψης και την πρόσληψη υπαλλήλων για τη στελέχωση αυτών των Κέντρων. Περίπου6 μήνες μετά, ο ΟΚΑΝΑ αποφάσισε να καταγγείλει μονομερώς τη σύμβαση με τοΚΕΕΛΠΝΟ, αφού όμως είχαν διατεθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποίασύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ δαπανήθηκαν για τη μισθοδοσία του υπάρχοντος προσωπικούτου ΚΕΕΛΠΝΟ.