ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: την Παρασκευή νέα συνάντηση με Αδωνι & κρίνεται η απεργία

Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο της σημερινήςσυνάντησης μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ και Αδωνι Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας, οι ποίοι όρισαν να συναντηθούν εκ νέου την Παρασκευή. 
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: την Παρασκευή νέα συνάντηση με Αδωνι & κρίνεται η απεργία

Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο της σημερινήςσυνάντησης μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ και Αδωνι Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούντην Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι και από ότι φαίνεται ο χαρακτήρας της συνάντησηςθα είναι επίσημος, αφού θα τεθεί υπό την αιγίδα και την εποπτεία του ΠανελληνίουΙατρικού Συλλόγου.

Εν τω μεταξύ η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεταιμέχρι και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και όπως σχολιάζει σχετικά στο onMed.gr ο αντιπρόεδρος των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννης Χρονόπουλος,«το αγωνιστικό φρόνημα είναι υψηλότατον».

Λίγο νωρίτερα, σεσυνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι γιατροί, συμφώνησαν στο να γίνει ημεταρρύθμιση στην υγεία, ωστόσο ζήτησαν για ακόμη μία φορά, να μην καταστραφείκαμία μονάδα υγείας, να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και να μην απολυθείκανένας επιστήμονας.

Αύριο το μεσημέρι, σε κεντρικόξενοδοχείο της Αθήνας, πραγματοποιείται η Ολομέλεια των Ενώσεων, προκειμένου νααποφασίσει ο κλάδος την περαιτέρω στάση του. Εν τω μεταξύ να σημειώσουμε, ότιοι γιατροί στην χθεσινή τους Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να συνεχίσουν τηναπεργία τους μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.

Πάντως τόσο ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης όσοκαι ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, τονίζουν με έμφαση ότι η μεταρρύθμιση θαπραγματοποιηθεί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοπεί η πορεία της. Ωστόσο,είναι γεγονός ότι οι τόνοι από την πλευρά του υπουργού Υγείας τις τελευταίεςημέρες έχουν πέσει, ιδιαίτερα μετά την συνάντηση της Δευτέρας με τονπρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς, έδωσε σαφή εντολή στον υπουργόνα χαμηλώσουν οι τόνοι και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να μην χαθείούτε μία θέση εργασίας από τον ιατρικό κλάδο. Αυτό όμως, δεν σημαίνει, ότι δενθα υπάρξουν αλλαγές στα εργασιακά και ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ηκινητικότητα.

Διαβάστε ακόμη:



ΓιατροίΕΟΠΥΥ: μέχρι τις 23 η απεργία- όχι στην αυτοαπόλυση


ΟΆδωνις «εξέθεσε» τον πρωθυπουργό – Ελλιπής η ενημέρωση Σαμαρά

Προς παράταση της απεργίας αποφασίζουν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ

Μ. Βλασταράκος: Ο διάλογος θα αρχίσει χωρίς προαπαιτούμενα

Ο Σαμαράς «άδειασε» τον Άδωνι για τους χειρισμούς του

ΙΣΑ: Μεταρρύθμιση Υγείας χωρίς γιατρούς δε γίνεται

ΠΟΕΔΗΝ: «Χριστουγεννιάτικο» δέντρο με Άδωνι, χαρτονομίσματα καιTEVA...