ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝ.ΕΛ.: Παραμένουν τα ερωτήματα για τη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ

Δυο βασικά ερωτήματα για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσηςπου αφορά τη σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ, διατυπώνει η βουλευτής των
ΑΝ.ΕΛ.: Παραμένουν τα ερωτήματα για τη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ

Δυο βασικά ερωτήματα για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσηςπου αφορά τη σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ, διατυπώνει η βουλευτής τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μετά από ερώτηση της οποίας , κατατέθηκαν στη Βουλή τασχετικά έγγραφα για την περίεργη σύμβαση μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ.


«Χαίρομαι που η Ερώτηση την οποία κατέθεσα πριν από έξιμήνες στη Βουλή για τον ΟΚΑΝΑ φαίνεται να κινητοποιεί, έστω καθυστερημένα, τουπουργείο Υγείας. Παραμένουν όμως αναπάντητα δύο πολύ μεγάλα ερωτήματα», δήλωσετην Τετάρτη η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Τα ερωτήματα είναι ταεξής:

1. Γιατί τον περασμένο Σεπτέμβριο η κ. Μακρή με διαβεβαίωνεεγγράφως ότι όλα είναι άψογα στη διαχείριση του ΟΚΑΝΑ;

2. Γιατί ο κ. Γεωργιάδης εξαίρεσε πριν από λίγες μόλιςεβδομάδες με νομοσχέδιο του όλους τους φορείς του υπουργείου Υγείας,συμπεριλαμβανομένου και του ΟΚΑΝΑ, από τον διαχειριστικό έλεγχο του υπουργείουΟικονομικών;».

Σημειώνεται ότι η σύμβαση αυτή αφορούσε τη συνεργασία τουΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ το 2011, με τη διάθεση 20 εκατομμυρίων ευρώ από τοΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ για τη δημιουργία Κέντρων Πρόληψης και την πρόσληψηυπαλλήλων για τη στελέχωση αυτών των Κέντρων. Έξι μήνες μετά, ο ΟΚΑΝΑ αποφάσισενα καταγγείλει μονομερώς τη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού όμως είχαν διατεθεί απότο ΚΕΕΛΠΝΟ 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ δαπανήθηκαν γιατη μισθοδοσία του υπάρχοντος προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ


Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή θα συζητηθεί η σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ



Εισαγγελέας, ΣΔΟΕ και ελεγκτές Υγείας στον ΟΚΑΝΑ