ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: με το αίτημα πλήρης απασχόληση ξεκινά ο διάλογος

Πλήρηςαλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης, επιθυμούν να είναι οι γιατροί στην επόμενηημέρα της Μεταρρύθμισης, όπως προέκυψε από πολύωρη συνάντηση που πραγματοποίησεσε κεντρικό ξενοδοχείο η Ολομέλειας των Ενώσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: με το αίτημα πλήρης απασχόληση ξεκινά ο διάλογος

Πλήρηςαλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης, επιθυμούν να είναι οι γιατροί στην επόμενηημέρα της Μεταρρύθμισης, όπως προέκυψε από πολύωρη συνάντηση που πραγματοποίησεσε κεντρικό ξενοδοχείο η Ολομέλεια των Ενώσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Τοαίτημα αυτό δε, θα κυριαρχήσει και στην αυριανή επίσημη συνάντηση μεταξύ τουκλάδου και της ηγεσίας του υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Υγείας, με την παρουσία του ΠανελληνίουΙατρικού Συλλόγου. Αλλα αιτήματα που θα καταθέσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στηνσυνάντηση, είναι ότι ζητούν να μην καταστραφεί καμία δημόσια δομή και να μην αλλάξει το μοντέλο των εργασιακώνσχέσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ (να μηνκλείσουν δηλαδή εν τέλει, τα ιδιωτικά τους ιατρεία). Γενικότερα το θέμα της Μεταρρύθμισης της Υγείας απασχόλησε έντονα την σημερινή συνεδρίαση, με τους γιατρούς να μιλάνε με έμφαση για την ανάγκη να προστατευθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μην αποδομηθεί καμία δημόσια δομή, όπως σχεδιάζεται από την κυβέρνηση, όπως τόνισαν.

Μέχριτότε, οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα βρίσκονται σε απεργίες, και σε κάθε περίπτωση μέχριτις 27 Δεκεμβρίου, όπως έχουν εξαγγείλει οι Ενώσεις τους. Βεβαίως πολλά θακριθούν από την αυριανή συνάντηση μεταξύ υπουργού Υγείας και εκπροσώπων τουκλάδου. Είναι γεγονός, ότι στον διάλογο αυτό οι τόνοι από την πλευρά του κ.Αδωνι Γεωργιάδη έχουν πέσει σημαντικά, μετά και την εντολή του πρωθυπουργού κ.Αντώνη Σαμαρά, «να μην γίνουν απολύσεις και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να χειριστείτο θέμα με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην χάσει κανένας την δουλειάτου».


Διαβάστε ακόμη:

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: απεργίες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα

Το τηλεοπτικό σποτ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: την Παρασκευή νέα συνάντηση με Αδωνι & κρίνεται η απεργία

ΓιατροίΕΟΠΥΥ: μέχρι τις 23 η απεργία- όχι στην αυτοαπόλυση


ΟΆδωνις «εξέθεσε» τον πρωθυπουργό – Ελλιπής η ενημέρωση Σαμαρά

Προς παράταση της απεργίας αποφασίζουν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ

Μ. Βλασταράκος: Ο διάλογος θα αρχίσει χωρίς προαπαιτούμενα

Ο Σαμαράς «άδειασε» τον Άδωνι για τους χειρισμούς του

ΙΣΑ: Μεταρρύθμιση Υγείας χωρίς γιατρούς δε γίνεται

ΠΟΕΔΗΝ: «Χριστουγεννιάτικο» δέντρο με Άδωνι, χαρτονομίσματα καιTEVA...