ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΠ: Πάρτε επιτέλους μέτρα για την αιθαλομίχλη

Τηλήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της μεγάλης ρύπανσης από τηναιθαλομίχλη,  που δημιουργεί άμεσα καιέμμεσα προβλήματα στην Υγεία των Πολιτών, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά απότα Υπουργεία Υγείας-Περιβάλλοντος.
ΙΣΠ: Πάρτε επιτέλους μέτρα για την αιθαλομίχλη

Τηλήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της μεγάλης ρύπανσης από τηναιθαλομίχλη, που δημιουργεί άμεσα καιέμμεσα προβλήματα στην Υγεία των Πολιτών, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά απότα Υπουργεία Υγείας-Περιβάλλοντος.

ΟΙΣΠ είχε επισημάνει το πρόβλημα από τις αρχές του 2013, αλλά όπως αναφέρει σεανακοίνωσή του, δεν εισακούστηκε.

«Δυστυχώςγι άλλη μία φορά, σημειώνει ο ΙΣΠ, ο πολίτης και η υγεία του αποτελούν μόνοαριθμούς για την πολιτεία. Η αναγγελίαγια δωρεάν ρεύμα στους ανήκοντες στο Κοινωνικό Τιμολόγιο δεν λύνει τοπρόβλημα, διότι αποτελεί ατελέσφορομέτρο. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε τονεπόμενο χειμώνα -που κατά δηλώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας - θα έχουμε καλύτεραδημοσιοοικονομικά μεγέθη, ενώ τον φετινό χειμώνα να θέτουμε σε κίνδυνο τηνΥγεία όλων των Πολιτών και σε νοσηρότητα και θνησιμότητα τις ευπαθείς ομάδες».

«Επιτέλουςας προστατεύσει η Πολιτεία τους Πολίτες της. Το κόστος της επιμονής στη μη εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων, είναι πολύ μεγαλύτερο από την καταπολέμησητου λαθρεμπορίου», αναφέρει ο ΙΣΠ και ζητά την έκτακτη σύγκλιση των Υπηρεσιώντου Υπουργείου Υγείας για τη λήψη μέτρων, καθώς και την άμεση πληροφόρηση τουΙατρικού Συλλόγου Πειραιά σε 24ωρη βάση, τόσο για τις τιμές των ρύπων της αιθαλομίχλης, όσο και για τη λήψη μέτρων.