ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συγκρατημένα στον διάλογο της Δευτέρας

Συγκρατημένα προσέρχονταιτην ερχόμενη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στον διάλογο για την Μεταρρύθμιση της Υγείαςοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση που έχει οριστεί από τοΤεχνικό Κλιμάκιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συγκρατημένα στον διάλογο της Δευτέρας

Συγκρατημένα προσέρχονταιτην ερχόμενη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στον διάλογο για την Μεταρρύθμιση της Υγείαςοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση που έχει οριστεί από τοΤεχνικό Κλιμάκιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Και λέμε συγκρατημένα,διότι γνωρίζουν ότι η μεταρρύθμιση είναι ήδη δρομολογημένη και ότι είτε συναινέσουνείτε όχι στις αλλαγές, αυτή θα προχωρήσει, παρόλα αυτά, εκείνοι πιέζουν με όλες τους τις δυνάμεις, στέλνοντας το μήνυμα, ότι «ο αγώνας συνεχίζεται». Αλλωστε και την Παρασκευή, ουπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Βήμα FM, εμφανίστηκε όχι απλά αποφασισμένος,αλλά προκλητικός θα λέγαμε, τονίζοντας το έργο της μεταρρύθμισης για την υγείαθα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου, ακόμη και χωρίς τους γιατρούς.

Βεβαίως οι γιατροί αντιστέκονται και δίνουντην μεγάλη τους μάχη, όχι μόνο για τα εργασιακά ζητήματα- αλλά πρωτίστως για ναμην αλλοιωθεί το πρόσωπο της περίθαλψης και της υγείας η οποία πρέπει να φέρειτην δημόσια «σφραγίδα», όπως εκτιμούν. Παράλληλα έχουν καταστήσει σαφές στηνηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι θα πρέπει να δοθεί μορατόριουμ τουλάχιστον δύομηνών, έως ότου δηλαδή, περάσουμε από την μία κατάσταση στην άλλη.

Στην συνάντηση της Δευτέραςστο υπουργείο Υγείας, παρών θα είναι ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, ο οποίοςέχει αναλάβει να εκπροσωπεί μαζί με τον γενικό γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη τοΤεχνικό κλιμάκιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό, εάν, θα παραστεί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, που ήταν απών και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις. Αμέσως δε μετά τηνσυνάντηση, η Εκτελεστική Γραμματεία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα συνεδριάσει,προκειμένου να ορίσει το επόμενο χρονοδιάγραμμά της για τις απεργίες. Να σημειωθείότι οι γιατροί απεργούν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τα πολυιατρεία ναείναι κλειστά.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ασφαλισμένους, είναι ότι από του χρόνου θα δέχονται και πάλι ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥπολλοί συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μέχρι τουλάχιστον να «ανοίξει» οκατάλογος των 400 επισκέψεων.

Λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζεταιτουλάχιστον μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ κατέφευγαν στουςσυμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συνταγογραφήσουν φάρμακα καιεξετάσεις. Ο μεγάλος όγκος επισκέψεων που δέχθηκαν οι συμβεβλημένοι γιατροί τουΕΟΠΥΥ εξαιτίας της απεργίας των συναδέλφων τους στον ΕΟΠΥΥ που ξεπέρασε τον έναμήνα, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να συμπληρώσουν το πλαφόν των επισκέψεων πουκαλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

Το πλαφόν συμπληρώθηκε σε πολλούς γιατρούς, ακόμα και μετάτην αύξηση του αριθμού των επισκέψεων σε 400 από 200. Έτσι πλέον, πολλοί ασφαλισμένοι, αναγκάζονται να πληρώσουνκανονικά την επίσκεψη στους γιατρούς, ειδικά όταν έχουν «ξεμείνει» από φάρμακα.



Διαβάστε επίσης

Γενική συνέλευση των Γιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής τη Δευτέρα

Εκατομμύρια ασφαλισμένοι στο κενό από το γκρέμισμα του ΕΟΠΥΥ