ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσ. Πέλλας από τον Ιούνιο

Χωρίς αξονικό τομογράφο βρίσκεταιτο Γενικό  νοσοκομείο Πέλλας από τονπερασμένο Ιούνιο μάλιστα, το οποίο εξυπηρετεί μία ευρύτερη περιοχή 140.000 ανθρώπων. 
Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσ. Πέλλας από τον Ιούνιο

Χωρίς αξονικό τομογράφο βρίσκεταιτο Γενικό νοσοκομείο Πέλλας από τονπερασμένο Ιούνιο μάλιστα, το οποίο εξυπηρετεί μία ευρύτερη περιοχή 140.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις ενοποιήσεις τωνΝοσοκομείων, αναφέρει το ygeianet, έχουμετο Γ.Ν. Πέλλας που αποτελείται από το Γ.Ν. Έδεσσας και το Γ.Ν. Γιαννιτσών.

«Λειτουργούν επίσης 4 κέντρα Υγείας (Αριδαία,Σκύδρα, Κρύα Βρύση, Άρνισσα ) . Οι εφαρμοζόμενες αντικοινωνικές πολιτικές«εξορθολογίζουν» και «μεταρρυθμίζουν», δηλαδή αποδομούν και καταστρέφουν.Πρώτες στη σειρά των θυμάτων και οι δομές υγείας.

Ελλείψεις προσωπικού δεναναπληρώνονται, πέρα από ελάχιστους επικουρικούς γιατρούς. Οι λίστες αναμονήςειδικευομένων είναι κενές. Σε λίγο θα λειτουργούμε χωρίς ειδικευόμενους. Ανσυνυπολογίσουμε τις κενές θέσεις των ειδικευμένων θα λειτουργούμε με ελλείψεις50-60% ιατρικού προσωπικού. Αλήθεια πώς θα διεκπεραιώνουμε το έργο μας; πώς θα«βγαίνουν» οι εφημερίες με ασφάλεια για τους ασθενείς , αλλά και τους γιατρούς.

Με τι μέσα θα δουλεύουμε; Ό τιχαλάει , δεν αντικαθίσταται π.χ. ο αξονικός τομογράφος που είναι εκτόςλειτουργίας από τις 12 Ιουνίου του 2013,εξυπηρετούσε και τα 2 Νοσοκομεία.

Τώρα οι ασθενείς του νομού μαςεξυπηρετούνται στη Βέροια , στη Θεσσαλονίκη και στους Ιδιώτες με αύξηση τουκόστους, της ταλαιπωρίας αλλά κυρίως της επισφάλειας των βαρέων περιστατικώνκατά τη μεταφορά τους.

Εκεί λοιπόν που θα είχαμε εκτόςτου Αξονικού Τομογράφου στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, προμήθεια Αξονικού στο Γ.Ν.Έδεσσας και Μαγνητικού Τομογράφου στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, όπως υπόσχονταν κυρίωςοι πολιτικοί παράγοντες, ξεμείναμε τελείως», καταλήγει το ygeianet, σημειώνοντας, ότι «στην κυριολεξία κινδυνεύουν ζωές».