ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Από τις 8 Ιανουαρίου θα ισχύσει το 1 ευρώ ανά συνταγή- υπεγράφη η εγκύκλιος

Από τις 8 Ιανουαρίου θα τεθείτο μέτρο για την χρέωση ενός ευρώ ανά συνταγή, μετά την σχετική εγκύκλιο πουυπέγραψε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.
Από τις 8 Ιανουαρίου θα ισχύσει το 1 ευρώ ανά συνταγή- υπεγράφη η εγκύκλιος

Από τις 8 Ιανουαρίου θα τεθείτο μέτρο για την χρέωση ενός ευρώ ανά συνταγή, μετά την σχετική εγκύκλιο ( δείτε ΕΔΩ) που υπέγραψε σήμερα Πέμπτη

ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως διευκρίνισε μάλισταμιλώντας στο SKAI LIVE, «Πρόκειταιγια χρέωση 1 ευρώ ανά συνταγή, και όχι ανά φάρμακο».

Απαντώνταςστην συνέχεια στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο νοσηλείας των 25ευρώ που θα πρέπει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός παρομοίασετον εαυτό του με τον υπουργό Οικονομικών.

«Αισθάνομαι λίγο Στουρνάρας... Το έχουμε ψηφίσει το μέτρο από τη Βουλήτων Ελλήνων το Νοέμβριο του 2012, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ· και εγώ το ψήφισα.Σέβομαι τις ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά το 25ευρο αποτελεί είδος κοινωνικήςμεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους» είπε.

«Κάπου τελειώνει και το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορούμε να το δίνουμε και γιατο ρεύμα και για τους απόρους και για τα πάντα, δεν είναι άπειρο» δήλωσε ουπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι από το εισιτήριο «έχουμε εξαιρέσει κάποιουςανθρώπους όπως τους χρονίως πάσχοντες τους απόρους, τα ΑΜΕΑ με 80% αναπηρίας,τους στρατιωτικούς, τους φυλακισμένους κλπ.»

«Όσοι άνεργοι έχουν περιουσία πληρώνουν το 25ευρο και πηγαίνει στη φορολογικήτους δήλωση» εξήγησε.

Όσοναφορά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασίαδιαθεσιμότητας και κινητικότητας.